MENÜ

Diriliş Konya

Abone Ol Google News

Her şeyden önce her iki takımı da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. ölüm yıldönümü münasebetiyle Atatürk imzalı formalarla sahaya çıktıkları için kutluyorum. Bu vesileyle biz de Ulu Önderimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

Haberin Devamı

5 maçtır kazanamayan Konyaspor’la, 3 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Ankaragücü karşılaşmasında galibiyete ve morale daha fazla ihtiyacı olan takım ev sahibiydi. Elbette bir de Rıza Çalımbay! Bu maçtaki olası bir puan kaybı Rıza Hoca’nın koltuğunu tehlikeye atacaktı.

Konyaspor bu motivasyonla hızlı başladı ve ilk 45 boyunca bariz bir üstünlük kurdu. Öyle ki, devreye girildiğinde Konya’nın attığı 12 şuta karşılık Ankaragücü’nün tek bir gol girişimi ve şutu yoktu.

Yeşil-Beyazlılar’ın ilk yarıyı golsüz tamamlamasının temel nedeni, başta Yatabare olmak üzere forvet oyuncularının son vuruşlarda telaşlı olmalarıydı. Bu bölümde en önemli iki pozisyon 6. dakikada Jahovic’in direkten dönen topu ve 32’de hakemin Djedje’ye ikinci sarıdan kırmızıyı göstermemesiydi.

Kontratağa dönünce...

Haberin Devamı

İlk yarıda rakip kaleye gitmekte zorlanan Ankaragücü ikinci yarının başında arka arkaya pozisyonlar buldu. Beş dakikada üç pozisyon yaratan Sarı-Lacivertliler’de, El Kabir klasına yakışmayacak vuruşlarla takımının öne geçmesine engel oldu.

Yatabare, Jahovic ve Fofana ile bir çok pozisyonu değerlendiremeyen Konyaspor ise 56’da kornerden Faty’nin kendi kalesine attığı golle öne geçti: 1-0.

Golden sonra iki futbolcusunu sakatlıktan dolayı zorunlu olarak değiştiren ve hamle şansını kaybeden Konyaspor kontratak futboluna dönerken, 77’de Miloseviç’in sürükleyip asist yaptığı atakta Fofana ile farkı ikiye çıkardı: 2-0.

YORUM YAZ