MENÜ

Var olma maçı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu tip maçların önemini anlatmaya gerek yok. Zaten futbolcular için doğal bir konsantrasyon unsurudur derbilerin atmosferi. Trabzonspor ilk yarının başında ciddi sıkıntılar yaşadı. Şimdi taraftarıyla, camiasıyla barışmak anlamında da derbilerde alacağı sonuçlara çok ihtiyacı var. Hem büyük bir moral olur hem de yarışın içinde olacağını gösterme fırsatı demektir bugün oynanacak olan 90 dakika.

Seyirciye mesaj

Trabzonspor’u birkaç adım önde görüyorum. Hem Fenerbahçe’nin eksikleri sebebiyle hem de Trabzonspor’daki oyuncuların form durumundan ötürü. Ayrıca Trabzonspor, Rıza Çalımbay ile daha bir takım görüntüsü vermeye başladı, daha avantajlı. Üstelik karşılaşmanın ev sahipliğini yapacak olması da Bordo-Mavililer için büyük bir fırsat. Ancak seyirci için bir parantez açmak isterim. Unutulmasın ki, taraftarın görevi, takımı her şart altında ayakta tutmaktır. Bunun aksinde yaşanan sonuçlar geçmişte ortada.

Orta saha faktörü...

Tabi ki kaleciler ve forvetler derbilerde belirleyicidir. Ancak bu 90 dakikada Trabzonspor adına Okay ve Yusuf’un, hatta oynarsa Abdülkadir gibi dinamik ve yaratıcı isimlerin de büyük katkısı olacaktır.

YORUM YAZ