MENÜ

Volkan'ın maçı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hamza Hamzaoğlu’nun teknik adam olarak doğruları yaparak başlaması Galatasaray’ın ligin evinde en iyi oynayan takımlarından birine karşı maçın başında üstünlük kurmasını sağladı. Genç Koray’ı yerine çok deneyimli Hakan Balta, Savruk Bruma yerine Umut’la başlamak çok akıllıcaydı. Üstelik Umut hava toplarında rakibe önlem için de önemli bir silahtı.

Galatasaraylı futbolcular Fenerbahçe’nin muazzam baskısını orta sahadaki maestro Selçuk’un pas organizasyonu ile rahatça aşarken, tecrübeli futbolcunun harika vuruşunu Volkan muazzam kurtardı. Çok tehlikeli ataklar yapan Galatasaray’da Burak ilk yarıda çok önemli iki fırsatı harcadı. Önce Sneijder’in harika pasını montrol edemedi, sonra Umut’un şahane pasında Volkan çaresiz kalmışken topu auta yolladı. Galatasaray ilk yarıda savunmada neredeyse hatasız oynarken, ilk devrenin ortasından itibaren Mehmet Topal’lı Fenerbahçe orta sahası dönen topları kazanıp, oyunu rakibin yarı sahasına yıktı. Gökhan’ın Hamit’i geçip verdiği pasta Muslera, Kuyt’un vuruşunu güzel kurtardı. Sarı-Lacivertliler’in en önemli pozisyonu Emenike’nin ortasında Egemen’in çerçeveyi bulmayan kafa şutuydu.

Emenike’nin ortasında Kuyt yüzde yüz fırsatı kaçırdı, Sow’un şutunu Muslera kurtardı, Emenike’nin kafa şutunun direği yalayıp dışarı çıkışı, Emre’nin direkten dönen şutunda Kuyt’un topu içeri itemeyişi hep Galatasaray’ın şansıydı. Digeo’nun çıkışı Webo’nun girişi orta sahada oyunu Galatasaray’ın almasını sağladı. Hamit’in Selçuk’un pasında ceza alanı dışından yaptığı güzel vuruşu güzel kurtaran Volkan, Kuyt’un güzel golünden sonra herkes nefesini tutup pozisyonu çaresizce izlerken Yasin’in vuruşunu inanılmaz şekilde kurtararak maça imzasını attı.

Emenike’nin Olcan’la girdiği mücadelede sarı kart çıkartan Çakır bence hata yaptı, kartın rengi kırmızı olmalıydı.

YORUM YAZ