MENÜ

Takke düştü!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Oyuna yalnızca aynı fonksiyonu gören oyuncuları değiştirerek müdahale eden, oyunun akışına göre sisteme müdahale etmeyen, Hollandalı teknik adamın öncelikli işi takım savunmasını tamir etmek olmalı. Bu problemi çözemeyen Rijkaard iş yapmamış demektir, bu takım her koşulda pozisyon ve çok istisnai durumlar dışında gol bulur. Önemli olan yememek! Yedikten sonra şuurunu ve disiplini yitirmemek de bir başka mesele...

Zeki ve pozisyon bilgisi yüksek Metin Akan defansın balansını bozarken, Ankaragücü maçı kazanacak pozisyonları da ikinci yarının başında kolayca harcadı. Metin’in bomboş pozisyonda auta giden vuruşu, Ceyhun’un kornerden gelip 60 metre dripling yaptıktan sonra verdiği pasta Semavi’nin direği dövüşü hep Galatasaray’ın şansı, Rijkaard’a yapılan uyarıydı. Bir klas (Ceyhun), iki zeki (Metin ve Semavi) futbolcu Galatasaray takım savunmasının bütün makyajını sildi. Oyun disiplininden bu denli kopan, defansta rakiplerle hep 3’e 3, 4’e 4 kalan, derinlik ve kadame yapamayan Galatasaray’da Rijkaard kontenjan senatörlerini yanına çekmezse, rakipler 3’te de kalmayabilir.

Oysa Galatasaray maça baskıyla başlayıp pozisyon üstüne pozisyon da yakaladı. Kaleci Serkan Arda, Aydın ve Elano’nun vuruşlarında başarılı, Uğur’un direkten dönen topu ve Baros ile Nonda’nın auta giden toplam 3 şutunda ise şanslıydı.

Arda’nın sırtına binip 6 hafta güle oynaya giden Galatasaray’da, hala ve yalnızca Arda ayakta. Müthiş driplingleri, adam eksiltmeleri, “al da at” kabilinden pasları yetmedi bu kez. Üstüne gol atıp, defanstan da top çıkartacaksa diğerleri ne yapacak! 6-7 gol bulunabilecek bir maçı farklı kaybetmek, çözümün bir parçası olacaksa kazanmaktan iyidir!

Beşiktaş tribünlerindeki gerginlik, Galatasaray’da takıma yansımış. Herkes stres altında, bazı oyuncular ise gereğinden fazla konuşuyor, konuşmak ise hiç bir işe yaramıyor. Ancak, Galatasaray forması hala sorun çözüyor! Mustafa Sarp, Servet ile Ceyhun’un ikili mücadelesine hakem Koray Gençerler faul çaldıktan öyle net küfretti ki, Sarp sarı kart görmesinin eyyamdan kaynaklandığını bilmeli. Nonda’ya yapılan penaltıyı vermeyen Koray Gençerler ise daha büyük hatayı küfürü cezalandırmayarak yaptığını...

YORUM YAZ