MENÜ

Sıradaki hakemler kimler?

Abone Ol Google News

Mesleklerini bırakıp TFF ile imzaladıkları sözleşmelerle hakemlik yapan 2 hakemin kalemi kırıldı. Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar yaşları gereği bir alt klasmana düşürülemiyordu. Gözlemci de yapılmamışlar. Şu an ikisi de sanırım işsiz... Yeni bir başka görev verilmediğine göre, kırılmasınlar ama resmen kovuldular. Yıldırım, Galatasaray-Beşiktaş maçında berbat, Çınar, Rizespor-Galatasaray maçında berbat ötesi yönetim gösterdiler. Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Rizespor Başkanı Hasan Kartal’ın ve muhtemelen çok sayıda başkanın istediği oldu!

Haberin Devamı

Kapı açıldı bir kere!

Ve yine muhtemelen mağdur olmuş kulüplerin yönetici ve taraftarların ruhu serinlemiştir. TFF ve MHK bu kapıyı açtı bir kere... Maçların kaderini aynı şekilde etkileyen hakemler bir daha görev yapamaz ve kovulur. Sosyal medya ve büyük kulüp yöneticileri haklı olarak “Hakem düdük çalmasın” derse, o hakem düdük çalamaz! Kovulmaz ve maç almaya devam ederlerse adaletsizlik olur... Eğer Yıldırım ve Çınar’la aynı hataları yapan hakemler aynı şekilde cezalandırılmazsa Zekeriya Alp’in adaletine kimse inanmaz.

Haberin Devamı

Her hafta biri

Bu kapı açıldı, racon kesildi bir kere. Başkanlar ve taraftarlar çoğu zaman “Bu adaleti” isteyecekler, yetkililer de hep gereğini yapacaklar. Başka yolu yok. “O zaman hakem mi kalır?” demeyin, o da Zekeriya Alp’in sorunu... Maçın kaderine etki etmeye “Hakem sabıkası” dersek, sabıkalı çok hakem var... Bu kapıyı MHK olarak kendileri açtılar. Karar doğru olsa da yöntem yanlış. Aynı şekilde devam etsinler, görelim. Her hafta biri istenecek!

YORUM YAZ