MENÜ

Şike serbest olsun!

Abone Ol Google News

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören Kulüpler Birliği başkanı da oldu. Hayırlı olsun. Başarılar dilerim. İlk demecinde de birlik beraberlikten dem vurup, “Küme düşme cezası kalksın talebimizi yaptık, imza atmayanlar da atacak” diyerek, başkanlarımızın çıtasını, kalitesini bir kez daha belgeledi.
Ben sorayım, bu defalık mı küme düşme kalksın, ilelebet mi? Suçun ağırlığına göre mi kalksın, her koşulda mı? Neden kalksın? Şike yapan küme düşmeyecekse, kim düşsün... Şike yapamayan ya da yapmayan mı? Şike yapıp lig çıkan yarışırken, şikecilere geçilip küme çıkamayan kulüplerin başkanları istifa mı etsin? Su mu içsinler soğuk soğuk. Marka değerini korumak için sussunlar mı?
Büyük başkan kim olsun? Yakalanmayan mı? Şike yapmayan başkanlar ve camiaları “marka değerine” kurban mı olsun!
Aziz Yıldırım gerçekten Türk Futbolu’na bir numara büyük gelmiş! O hapisten, “Küme düşme cezası kaldırılmasın” derken, dışarıdakiler “kalksın” diyor. Şike yapan kişilerin sistemin dışında bırakılmasını, şike yapanın küme düşürülmemesini isteyen Kulüpler Birliği’miz var. Ne dram...
O imza listesini federasyon yayınlasın. Spor kimlere kalmış, herkes belgesiyle öğrensin... Şike serbest olsun, yakalayan da marka değerine verdiği zarardan sanık sandalyesine oturtulsun! Körlerle sağırlar birbirini ağırlasın... Herkes decoder alsın. Kulüpler Birliği, hukukçulara hazırlattığı yasaya ekletsin; Yayıncı kuruluşta olduğu gibi şike ve play off konusunda eleştiri yapmak tüm kanallarda yasaklansın.

Haberin Devamı

Fair Play’e para ödülü

Haberin Devamı

Rüşvet almayan memurun maaşına zam yapılır mı? Rüşvet alan ve rüşvete ceza verilmesin diyene ikramiye ödenir mi?
Sporun evrensel değerlerine, rakiplerine göre daha çok sahip çıkanlara şampiyon kadar para verilecekmiş. Neye göre verileceğini bilmiyoruz. Henüz projeyi açıklayanlar da bilmiyor.
Kriterlerden biri oyuncuların ve teknik adamların gördüğü sarı-kırmızı kartlar olacak.
Mesela Ankaragücü-Beşiktaş maçında hakem Tolga Özkalfa bizce çok hata yaptı. Ankaragücü’nden Tonya ve Kaan’a gösterdiği kartlar yanlıştı. Egemen ve Fernandes’e göstermediği ikinci sarılarda da hata yaptı.
Egemen omzuyla düzeltmek isterken koluyla oynadığından ikinci sarıyı görmeliydi. Görmedi. Fair Play’e aykırı bir eylem miydi peki? Hayır...
Fair Play ödülü için kartların kriter olduğu, başkanların “şike cezasız kalsın” dediği ülkede Fair Play’a para ödülü çok yakışır.
Ancak, altyapı organizasyonuna ne gözle bakıldığı da kriter olsun. Altyapı antrenörlerine maaş ödemeyen, bin TL uygun gören, çocuklarına (altyapı oyuncuları) düzgün bir saha vermeyip, iyi yemek çıkartmayan kulüpler Fair Play ödülü mü alacak? Alsın mı?
Bir soru da federasyona: Başkanı, “Şike yapana küme düşme cezası kalksın” diye imza veren bir kulübe Pair Play ödülü verilir mi?
Kötünün iyisine 10 milyon lira mı vereceksiniz?
Verin, yakışır...

Alt yapılar kapatılsın

Hiçbir başarı tesadüf değildir!
Barcelona senelerdir ambargo koydu futbolun zirvesine. Geçen senenin finali. Manchester United’ı silen kadroda Valdes, Pique, Xavi, İniesta, Messi, Busquets, Pedro oynadı. Puyol sonradan girdi. Oier, Krkic ve Alcantara kulübede bekledi.
Bunların hepsi Katalan ekibin altyapısından.
8’i oynadı, 3’ü kulübede bekledi.
Hafta sonunda Osasuna’ya 8 atan takımın ilk onbirinde 7, kulübede 2 altyapı oyuncusu vardı.

Haberin Devamı

Şanslı kulüp Barcelona!

Beşiktaş’ı kurtaran ki; ben söylemedim 15 Ağustos’ta Mehmet Ali Aydınlar ile Hüsnü Güreli konuşuyordu, 6+2+sonsuz kararını tartışamadık. Kulüplerimiz kurtulmalı.
Altyapımız sağlam. Avrupa!
2 haftalık Süper Lig mücadelesinde 18 kulübümüzde, altyapılarından yetişmiş kaç oyuncu forma giydi biliyor musunuz?
17... Onyedi...
Orduspor, Sivasspor, Samsunspor ve Mersin İY altyapılarından tek bir oyuncu tek bir dakika forma giymemiş.
Antalyaspor, Beşiktaş, Bursaspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Gaziantepspor, Kayserispor, Manisaspor ve Trabzonspor birer, Gençlerbirliği ve Ankaragücü ise 3’er altyapıdan yetişmiş oyuncusunu oynatmış. Türk sporunun lokomotif olan kulüplerinden Beşiktaş’ta Necip’e diyecek bir şey yok, Fenerbahçe‘nin altyapıdan oynattığı Semih 28 yaşında, Galatasaray’ınki ise 27 yaşındaki Sabri!
18 kulüp, 17 altyapı eğitimini o kulüpte almış oyuncu...
A2, Akademi ligleri başlamamış olsun, federasyonun canı sağolsun!
Bu kadar az oyuncu üstyapıya çıkıyorsa, altyapı antrenörlerinin tamamının çalışma izni iptal edilsin.
Olan altyapı sahalarına iş merkezi yapılsın!
UEFA kriterlerine aykırı ama altyapı yatırımına gerek kalmasın. Kulüplerimiz oraya harcadığı parayla Dünya yıldızları alsın!
Temellerine o kulüplerin gelmiş geçmiş başkanlarının büstleri çakılsın!
Büyük başkanlarımıza laf söyleyen terbiyesiz olsun!

Haberin Devamı
YORUM YAZ