MENÜ

Şahane Beşiktaş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kulüpleri üzerinden rant elde eden, ‘Kulüpler tarafından finanse edilen’ taraftarlar stadyumda olmadığında, her stadyumda göreceğimiz güzel fotoğraflar gördük. Rakip ve dost... Kol kola, omuz omuza... Fırsatı olup da gelebilenler sağ olsunlar, var olsunlar...

Fenerbahçe’nin kadrosu iyi, son günlerde yaşananlardan olsa gerek, konsantrasyonu kötü... Beşiktaş karşısında çok pozisyon yakaladılar, atamayınca kazanamadılar. Ancak Chelsea maçında Egemen’i arayacaklarını gösteren çok pozisyon hatası yaptılar. Caner ve Topal dışında hazır gözüken oyuncu yoktu. Kader adamı Topal’dı. Beşiktaş maçının 34. dakikasında karambolde auta, Chelsea maçının 21. dakikasında da Emre’nin ortasında Cech’in üstüne vurmasa takımını şampiyon yapabilirdi. Hazırlık maçlarında skorlar kötü olsa da, daha vakit var. En önemli problemleri konsantrasyon ve baskı... Sanki hepsi aslında eğlenceli bir iş yapmıyor da, taş taşıyor... Biraz tebessüm lazım.

Bir gerçek ortaya çıktı ki; İdeal kadrosuyla sahaya çıkan rakibi Fenerbahçe’yi 1-0 yenen Beşiktaş’ın kadro derinliği harika. Sivok, Uğur, Cenk, İsmail, Atınç hazır kıta. 5 yabancıya takılmazsa Holosko dahi sağ bek olarak denenebilir. Ayrıca dün Serdar 2 mükemmel kademeyle 2 gol önledi, belirtmek gerekir.

Oğuzhan ise ayrı alem. Fenerbahçe karşısında ilk 10 dakikada 4 faul yapılan genç yıldız, İsmail’e attığı şahane gol pasıyla, 10 numara arayanlara, “O benim” dedi. Chelsea’yi yıkan golde de korneri kullanan adamdı. Devam Oğuzhan... Demba Ba golden önce 3 Chelsea’li defans oyuncusunu bayıltan çalımlarıyla 10 numara transfer olduğunu bir daha kanıtladı.

Gördük ki; Biliç Beşiktaş’a takım savunması yapmayı öğretti, oyuncular da savunma yapmaktan keyif almayı öğrendi. Bu savunma konsantrasyonu Beşiktaş’ı turun ortağı yapar ki; umut etmek bile güzel...

Diego Costa’nın ‘golünü’ gönülden alkışlayan taraftarın, oyuna giren Drogba’yı ‘gönülden’ yuhalaması, bana başta anlattığımız fotoğrafın Fenerbahçe ve Galatasaray arasında çekilmesinin imkansız olduğunu düşündürdü.

Üzüldüm...

Cüneyt Çakır’ın veliahtı da Deniz Ateş Bitnel’dir. Müthiş bir hakem geliyor.

YORUM YAZ