MENÜ

Lider'e durmak yok

Abone Ol Google News

Başakşehir ligin zirvesindeki yerini sağlamlaştıran, ligin boyunu da bir hafta daha kısaltan çok önemli bir galibiyet elde etti. Başından sonuna kadar oyunun kontrolünü elinde tutan Başakşehir’in oyun hakimiyetleri o kadar belirgindi ki, Malatyaspor, kaleci Mert’i tedirgin eden ilk şutunu ancak 75. dakikada çekebildi. Başakşehir çok mu iyi oynadı, hayır. Ancak sonuç almayı biliyorlar

Haberin Devamı

Pozisyon gri ise...

En kritik pozisyon 44’te kullanılan penaltıydı. Bülent’in zamanlama hatası olduğu ve topla oynama şansının olmadığı kesin ama televizyonda gördüğümüz iki açıdan da penaltı ağır bir karar gibi gözüktü. Aslında kamuoyunu rahatsız eden durum, mesela, elle oynama gerekçesiyle doğru bir şekilde Malatyaspor lehine verilen serbest vuruş kararında hakem Fırat Aydınus’un Emre ve Arda’ya 2 dakika pozisyonun el olduğunu anlatmaya gayret edişiydi. Oyuncular ikna oldu mu bilmem ama Aydınus’un penaltı kararına bu da gölge düşürdü. “Pozisyon gri ise Aydınus tercih hakkını güçlü tarafa kullanır" diye düşünülüyor.

Haberin Devamı

Arda kıpırdadı...

Penaltıydı değildi tartışılacaktır ancak tartışılmaması gereken Başakşehir’in haklı galibiyeti. Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor maçlarında gövde gösterisi yapan Malatyaspor’un “Çok iyi savunma yapalım. Tempoyu düşürelim. Denk gelir de atarsak” düşüncesi işe yaramadı. Malatyasporlu Chebake ve Adem’in darbe yokken çok sert darbeler almış gibi yatmaları ve doktor çağırmaları da kötü görüntüler. Visca attığı golle maçın adamı oldu. Aslında sezonun oyuncusu... Krize giren çoğu maçı o çözüyor. Arda kıpırdadı, koşmaya başlarsa Avcı’nın takımı Başakşehir tutulmaz.

YORUM YAZ