MENÜ

Çipe böyle istedi

Abone Ol Google News

Galatasaray kupanın ilk ayağından aslarını dinlendirerek iyi bir skorla ayrılmayı bildi. Sadece maçı kazanmadı, İsmail Çipe’nin taraftarların güvendiği bir kaleci haline gelmesini de sağladı. İlk yarıda Mustafa’nın vuruşunda yaptığı kurtarış olağanüstüydü. Ayağı Muslera’dan iyi. Yan toplara çıkıyor. Ve artık kulübede bir soru işareti oturmuyor. Ozan Kabak’ı 11 milyon Euro’luk bir ihracat ürünü haline getiren Fatih Terim bu mücadelede de genç Gökay’a görev verdi. Fena da oynamadı. Ozan’ın ilk halinden daha güvenli duruyordu. Ancak Marcao, Maicon, Semih ve Ahmet varken hayat memat maçlarında görev verilmesi güç. Yunus Akgün standartı belli, yüksek potansiyelli. Celil ile birlikte böyle 6-7 genç daha var. Hazırlanmak için alt liglerdeki iddialı takımlara kiralanmalılar. Futbolcular antrenmanla değil resmi müsabakayla daha çok gelişirler. Pilot takımsa pilot takım, Galatasaray bunu düşünmeli. Bolu’da Akabueze mükemmel oynadı. Ve en önemlisi Fatih Terim’in cezası bu müsabakayla sonlandı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Galatasaray bir ya da iki forvet daha alacak. Kart ve sakatlık durumunda ise taraftarlar, ‘Dert değil kulübede Sinan var’ diyemeyecek. Neden Sinan?

Maçın starı

Maç yazısında da belirttiğim gibi genç eldiven İsmail gecenin oyuncusu. Bir sonraki maçta da ilk yarıda yaptığı gibi kurtarış daha yaparsa defans oyuncuların gözü arkada kalmaz. Taraftar da endişeyle maç takip etmez.

Maçın olayı

Donk’la üçlü savunma denemesi. Kupa maçları durumu görmek için iyi bir fırsat. Galatasaray’ın Donk’u merkeze aldığı andan itibaren Bolu pozisyon üstüne pozisyon yakaladı. Donk’la üçlü olmaz.

Kısa mesaj

Direkt eleminasyon istiyorum. Türkiye Kupası yarı finale kadar direkt eleminasyonla, tek maçla oynanmalı. Nispeten güçsüz takımlara kendi tarihlerine altın bir sayfa yazma fırsatı tanınmalı. Kimi zaman bu maçlar angaryaya dönüyor.

YORUM YAZ