MENÜ

'bn' meselesi değil!'

Abone Ol Google News

Günlerdir öyle yoğun ki gündem... Mahmut Özgener ağır bir dille eleştirdiği ve aynı dille cevap aldığı Fenerbahçe Başkanı’nın olduğu yere, voleybol maçına nasıl olur da gidermiş!

Haberin Devamı

Bunu ‘onursuzluk’ olarak tarif eden yönetici de oldu, bu onursuzluğun (!) ‘hakemin puan çalması’ ile sonuçlandığını söyleyen de...

Bu konulara en iyi cevabı ‘Telegol’e bağlanan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aydınlar verdi. Özgener’in seyahatini onaylamayan yorumculara, “Ne yani, bundan sonra ne olacak? Birbirlerini mi öldürsünler! Spor tam da bu dargınlıkları gidermek için bir fırsattır” deyip, konuyu gerçek bir spor adamı gibi noktaladı..

Sanmıştık...

Sonra Demirören’in mesajı düştü gündeme...

“bn l Kızıl olduğu surece bndn snra karsndayım saygılar” mesajındaki ‘bn’nin ne olduğunu bulmaya çalışıyor herkes...

Kızıl, Demirören’e sormuş, Demirören ‘bn’nin ‘ben’ olduğunu belirtip, “Yanlış anlaşıldıysa özür dilerim” cevabını verince “Benim için konu kapamıştır” demiş, ama konu kapanmadı.

Özgener, Demirören ve Kızıl en az 20 senedir arkadaştır, belki özel hayatlarında daha ağır dille konuştukları dahi olmuştur.

Haberin Devamı

Demirören’in mesajı eleştiri sınırlarında mıdır, değil midir tartışma konusu. Özel bir mesajın kurullara sevkedilmesi doğru mu değil mi, bir başka tartışma konusu. Ama ‘bn’ ‘ben’di, ‘.bn.’ydi tartışmasının gölgesinde kalan esas mesaj tartışılmalı.

“L Kızıl olduğu sürece karşındayım...”

Neden? “Lig yarışında Bursaspor’un zirvede yer alması ve 4 büyükleri sollamasının sebebi Levent Kızıl’dır” diyorsa Başkan, bu iddiayı kanıtlamalıdır. Beşiktaş Başkanı’nın gönderdiği bu mesaj yıl sonunda hedefin uzağında kalan tüm rakiplerin ortak beyanı mı olacak?

Levent Kızıl ilk yarıda Bursaspor-Diyarbakırspor maçının ardından Diyarbakır taraftar sitelerinde ‘hedef adam’ ilan edilmişti. Demirören’in mesajı da topluma açıklanınca daha kalabalık kitlelerin hedefi haline getirilmiyor mu?

Federasyonun iletişiminde ciddi eksikler var, Kızıl’ın da. Geçmişte Bursaspor taraftarlarınca “Fenerli başkan istemiyoruz” tezahüratlarıyla hırpalanan Kızıl, bugün bir tek Demirören değil, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la da şeker renk.

Ne federasyon, ne Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, ne de Levent Kızıl bu algının değişmesi için ciddi bir çaba sarf ediyor. Kızıl, Demirören’in o kısaltmanın ‘ben’ olduğu beyanından sonra konuyu kapatıyor. Kapatmamalı, deşmeli. Kapatınca ne oluyor? Ünlülerin uğrak yeri bir lokantada, aralarında İbrahim Yazıcı ve Levent Kızıl’ın da bulunduğu 7-8 kişilik futbol adamının bulunduğu masaya gelen herkes, “Başkanım hepimiz Bursa’nın şampiyonluğunu istiyoruz” derken Levent Kızıl’a yöneliyor. Kızıl herkese, “Kardeşim, Başkan burada. Temenni ve tebriklerinizi başarının sahibine yöneltin” dedikten sonra, “Ulusal gazetelere ‘Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’dır’ diye ilan vermekten başka şansımız kalmadı” esprisini yapıyor.

Gerçekten öyle bir algı oluştu ki değiştirmek zor. Levent Kızıl kendisi üzerinden federasyon ve kurullarına yapılan eleştirileri bir basın toplantısıyla yanıtlamadığı takdirde ‘sükut ikrardan gelir’ yorumları da haksız olmaz...

Haberin Devamı

Mesele ‘bn’den daha derin!

YORUM YAZ