MENÜ

Beşiktaş'a her yer İnönü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş ligin zirvesine bir gövde gösterisiyle yerleşti. Zira son 2 haftanın etkileyici takımı Trabzonspor’u 3-0’lık net bir skorla geçip, pozisyon vermeden maçı tamamlamak her takımın harcı değil. Maç başlamadan, iki takımın da çok pozisyon bulacağı bir karşılaşma bekliyordum, Beşiktaş, beni ve benim gibi düşünenleri şaşırttı.

Olağanüstü bir takım savunması yaptılar. Trabzonsporlu futbolcuları bireysel hatalar yapmaya zorladılar, hepsinde de faturayı rakibin önüne koydular. Bir tarafından bakarsanız, “Trabzonspor defansı çok hata yaptı” derseniz, Beşiktaşlı futbolculara haksızlık edersiniz. İlk golde, Fatih’in topu oyuna hatalı sokuşu söz konusu belki ama Veli’nin topu kazanışı ve gol vuruşu alkışa değer. İkinci golde, Papadopoulos topu ileri ya da taca vurabilirdi belki ama Olcay’ın takipçiliği ile topu kazanışını ve Demba Ba’ya “al da at” pasını verişini alkışlamalıyız. Yine 3. Golde Serdar’ın kazandığı topu, tekte, Sosa’ya ya gol ya da gol pası atabileceği şekilde yuvarlayışını, Sosa’nın Cenk’in ayağından golle sonuçlanan pasını da alkışlamalıyız…

Beşiktaş çok doğru oynadı. Serdar ve Gökhan sağda, Olcay ve Motta solda, Veli ve Atiba merkezde Trabzonsporlu futbolculara nefes aldırmadı. Son haftaların golcüsü Trabzonspor tek net pozisyon yakalayamadı.

Gökhan Töre 60. dakikada 3’e 1 gelişen atakta attırmak yerine vurarak ve aslında Sosa’nın kullanacağı serbest vuruşu kullanarak notunu kırdırdı.

Trabzonspor ise zirveyi yakalama fırsatını bir daha kaçırdı. İyi savunma yapan takımlara karşı orta saha oyuncularının biraz daha sorumluluk alarak, bire birde adam eksilterek oynaması gerektiği ortaya çıktı. Sosa’nın ilk yarıda ortada kalan topta rakibine basması kırmızı kartla cezalandırılabilir ve maçın kaderi değişebilirdi. Yenilen golde bireysel hataların büyüklüğü de gözden kaçmamalı. Ne yapmamaları gerektiğini de öğrendiler.

Konya’yı İnönü’ye çeviren Beşiktaş taraftarını kutlayalım. İstanbul’da maça gitmeyen Beşiktaşlılara soralım. Takımınız şu ana kadar kaybettiği toplam 10 puanın 7’sini olimpiyatta bıraktı. Siz olsaydınız böyle mi olurdu!

(Mustafa yüreğimizi ağzımıza getirdi. En kısa zamanda takımıyla olmasını diliyorum. Geçmiş olsun)

YORUM YAZ