MENÜ

Altın puan

Abone Ol Google News

Her iki takım için de kazanmak çok önemliydi. “Ama tam kazanamıyorsan kaybetme” maçıydı. Galatasaray, Porto maçının verdiği moralle, sinirine hakim olamayıp sorumsuzca kart gören bazı futbolcuların dönüşüyle daha iyi bir takım görüntüsü verdi. Öte yandan Fatih hoca, Porto maçında 3 ön libero ile oynayarak ilk 45 dakikayı boşa harcamıştı. Bu maçta iki ön libero Ndiaye ve Fernando’nun önüne bir sanatçıyı, Feghouli’yi koyunca oyun daha iyi gözüktü. Başakşehir bildiğimiz gibiydi. Sabırla pas yapan, etkili kanat oyuncuları ve set oyunları ile pozisyon arayan... Ortada Ndiaye’nin Emre’yi etkisiz hale getirmesi, ev sahibinin hücum zenginliğini öldürdü. Galatasaray’ın penaltı dışında iki pozisyonu vardı. Bir tanesi 51’de Ndiaye’nin getirdiği Eren’in tekte vurmadığı pozisyon. Diğeri 88’de Onyekuru’nun fotoğraf çektirerek atabileceği ve harcadığı pozisyon. Kalan tüm sürede oyun üstünlüğü de pozisyon üstünlüğü de Başakşehir’indi. Adebayor ve Elia’nın oyuna girişi, ibreyi ev sahibine döndürdü, onlar da gol pozisyonlarında cömertti. Galatasaray, yarışın içinde kaldı. Başakşehir, zirvede yalnızlığını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Neden vurmuyorsun Eren? Takımın en çok gol atanı ama en çok protesto edilenisin. Altışar, üçer maç ceza alanlara laf söylemiyorlar, sana söylüyorlar. Çünkü golcü, herkesten biraz daha önemlidir. Ndiaye’nin pasına, tekte vursan maçın kahramanı olacaksın. Hala kafan karışık.

Maçın starı

Feghouli. Başakşehir’in üstünlüğü ile geçen oyunda Galatasaray adına yaratıcı işlerin çoğunda alınan faullerde hep onun imzası var. İkinci yarıda aynı dili konuşan bir santrfor gelirse yaşadı.

Maçın olayı

Ümit Öztürk’in yönetimi. Her iki takıma da eşit mesafede etki altında kalmadan gördüğünü vermeye çalışan bir hakem yönetimi gördük. Ufak tefek hatalar olsa da maçın önüne geçmeyen hakeme hasret kalmışız.

Kısa mesaj

Başakşehir oynayanlarıyla, kulübede bekleyenleriyle, oyun disipliniyle, teknik heyeti ile ezberlediği sisteminde ligin şampiyonluktaki en büyük adayıdır. Onu zirveden indirecek takımın küçük çaplı bir futbol mucizesi gerçekleştirmesi lazım.

YORUM YAZ