MENÜ

Keskin viraj

Abone Ol Google News

Son haftalarda yaşanan puan kayıpları sebebiyle üzerinde kara bulutlar dolaşan Siyah-Beyazlılar, bu akşam Vodafone Park’ta Başakşehir’in karşısına zafer için çıkacak. Kartal, Dolmabahçe’ye sürpriz için gelecek rakibini savunmadaki eksiklerine rağmen devirip taraftarı önünde çıkışa geçmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Beşiktaş, hem ligde hem de Avrupa’da aldığı başarısız sonuçlar sebebiyle kötü günler geçiriyor. Siyah-Beyazlılar’ın taktik anlayışında yeniliğe giden Abdullah Avcı, sistemini oturtmakta zorlanıyor. Hem bu olumsuz gidişata hem de takımda birçok önemli eksik bulunmasına rağmen Kartal’ın, bu akşamki Başakşehir mücadelesinden galibiyetle ayrılmak dışında başka şansı yok.

Son dönemdeki puan kayıplarıyla birlikte takım olarak özgüven sorunu da yaşayan Beşiktaşlı oyuncular, Vodafone Park’ta taraftar desteğiyle rakibini devirip girdaptan kurtulmaya çalışacak.

Okan Buruk’un yönetiminde aynı Beşiktaş gibi yer aldığı 2 kulvarda da düşüşte bulunan Başakşehir de Beşiktaş’tan puan koparmak için mücadele edecek.

Haberin Devamı

Yine görev Necip’te

Bu akşamki mücadelede ev sahibinde en büyük yük; Vida, Roco ve Ruiz’in yokluğunda savunmada görev yapması beklenen Necip Uysal ve Atiba’nın üzerinde olacak. Ön libero orijinli 2 futbolcunun stoperdeki performansı, Kartal’ın kaderini belirleyecek.

Atiba, takımın ağırlığını sırtlamaya alışkın... Bu bölgede de zorlanmayacaktır. Herkesin gözü, Necip Uysal’da olacak. Ancak şunu hatırlatmakta fayda var. 14 Şubat 2016’daki yine bir Başakşehir maçında stoper hattında görev, yine Necip Uysal’a düşmüş, 1,80’lik futbolcu, o dönem Turuncu-Lacivertli takımın hücum hattında görev yapan 1,96’lık Mehmet Batdal’a sahayı dar etmişti.

Kısa mesaj

Abdullah Avcı da Okan Burak da başarılı bir çizgide ilerlemiyor. Ancak spor kamuoyunun genelinde konuşulduğu gibi yenilen hocanın koltuğunu kaybedeceği bir maç olacağını sanmıyorum. Bu tarz bir final için çok erken... Ekstrem bir sonuç olmazsa tabii...

Ön plana kim çıkar?

Burak Yılmaz, önceki hafta başladığı takımla çalışmalarına geçen hafta da devam etti. Göreve hazır. Bu akşam ilk 11’de sahaya çıkarsa dev maçın en önemli aktörü olmaya aday...

Ek olarak Loris Karius’un motivasyon durumu da karşılaşmanın kaderini belirleyecek bir diğer önemli unsur olacak.

Bu istatistiğe dikkat

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 20 yıllık hocalık kariyerinde eski takımı Başakşehir ile ilk kez karşılaşacak. Başakşehir’i en iyi tanıyan isim, hala kendisi... Bu durum, Kartal’ı galibiyete yaklaştıran en önemli unsurlardan biri.

YORUM YAZ