MENÜ

Beşiktaş'ın gecesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, son 2 yılda olduğu gibi kadro olarak Fenerbahçe’nin yine önünde ve Kadıköy’e bu kez daha güçlü bir savunmayla çıkacak. Medel, Pepe, Tosic ve Caner gibi bir savunma hattı, kimse de yok. Dağınık Fenerbahçe hücumcuları, katı Beşiktaş savunması karşısında bocalar. Cenk Tosun, Kadıköy’deki 12 yıllık seriyi bozar, tarih Kartal’ı yazar.

Takım olgusu oturmadı

Sarı-Lacivertliler’deki takım olamama durumu, özellikle son 2 sezonda zirve yaptı. Hocalar değişti, oyuncular değişti ama bu değişmedi. Kanarya’da özgüven sorunu ve oyunun bir tek futbolcu üzerinden akması durumu devam ediyor. Şenol hoca, dersini iyi çalıştı. Valbuena’yı durdurma görevi Medel’de olacak. Fransız futbolcu bloke olduğunda Kadıköy’de Beşiktaş şov başlayacak.

Güneş’li zafer sürpriz olmaz

Beşiktaş, son yılların en güçlü kadrosuyla Kadıköy’de olacak. Akıllarda 1 puan değil, sadece galibiyet var. Fenerbahçe’nin bu karşılaşmadaki en önemli kozu çizgi içindeki bir futbolcu değil tribündeki taraftarı olacak. Bu kez daha deneyimli bir ekipten oluşan Beşiktaş, baskıdan minimum şekilde etkilenecektir. Şenol Güneş adına ‘O’ günün bu gün olması ihtimali oldukça yüksek.

Motive Cenk fark yaratır

Bu sezon hem lig hem Şampiyonlar Ligi hem de Milli Takım’daki performanslarıyla göz kamaştıran Cenk Tosun, Kadıköy’de takımının en önemli gol silahı olacak. Fenerbahçe’ye ve Volkan Demirel’e daha önce gol atamaması, onu bu konuda daha da hırslandırmış durumda. Ev sahibi ekibin savunmacıları, maç boyunca onun gölgesinde olacak. Ancak kalitesiyle bu kez Volkan Demirel’i avlaması sürpriz olmaz.

Lens’in zamana ihtiyacı var

Geçen sezon Fenerbahçe’nin en kilit ismi olan Lens’in, Beşiktaş’ta ise dakika kovalamasının 2 sebebi var. Beşiktaş, kadro iskeleti olarak büyük bir kayıp yaşamadı ve ana iskeletiyle yoluna devam ediyor. Bundan dolayı takım, form olarak oldukça yüksek seviyede. Lens’in bu seviyeye çıkabilmesi için zamana ve çok çalışmaya ihtiyacı var. Ek olarak Quaresma ve Babel’in de bu sezon uçuşa geçmesi, Lens’i kulübeye hapseden diğer önemli etken.

YORUM YAZ