MENÜ

Zor da olsa Fener

Abone Ol Google News

Sıkıntılı günler yaşayan Fenerbahçe Beko, son 5 resmi maçını kaybeden Beşiktaş Sompo Sigorta’yı Bayern karşısında olduğu gibi 4. çeyrekteki oyunuyla geçti. Coach Obradovic, böyle bir dönemde derbide oldukça cesur kararlar vererek başladı maça. Vesely, Datome, De Colo ve Williams gibi 4 önemli oyuncusunu birden tribüne yollayan Obra, maç kadar Westerman, Kalinic, Lauvergne gibi isimleri de kazanmayı amaçlamıştı. İvkovic ise biraz riskli bir savunma stratejisi ile maça başladı. Fenerbahçe’nin dış şutlarını tamamen riske etti. Özellikle 4 numaraların üç sayılık atışlarında, savunmalar el bile kaldırmadı hep içeriye gömüldü.

Haberin Devamı

Kalinic gidişatı değiştirdi

Maç boyu 24 ikilik, 32 üçlük deneyen Sarı-Lacivertliler’in de bütün hücum dengesi bozuldu. Özellikle ilk 21 üçlük denemede sadece 6 isabet bulununca, Beşiktaş’ın planı saat gibi işledi. 10 asist yapan Theodore, ikili oyunlarla McAdoo’yu yıldızlaştırırken, İsmet’in üçlükleri Beşiktaş’ı skorda hep önde tuttu. Ama 4. periyotta Kalinic bu kez boş üçlüklerden isabet bulunca oyunun rengi de değişti. 7/7 isabet oranı ile 17 sayı atan Ahmet de pota altında devleşirken, bu periyotta tam 32 sayı atan Fenerbahçe, derbiyi kazasız atlatmayı başardı.

Haberin Devamı

Hakemler hariç, derbi keyifliydi!

Beşiktaş çok konsantre ve mücadeleci bir basketbol oynadı. Neredeyse kazanıyorlardı ama 4. periyotta bir savunma değişikliği yapmaları gerekiyordu bence. Hakemler hariç, son derece keyifli bir karşılaşmaydı. Oyuncuların son derece iyi niyetli olduğu, tribünlerin sakince maç izlediği bu derbiyi bile neredeyse çığırından çıkarmayı başarıyorlardı!...

YORUM YAZ