MENÜ

Zirvenin tek hakimi

Abone Ol Google News

Euroleague ve Türkiye Ligi’nde lider durumda bulunan Fenerbahçe Beko, özellikle Şampiyonlar Ligi’nde büyük bir çıkış yakalayan Beşiktaş Sompo Japan karşısında, savunma performansıyla kolay bir galibiyet aldı.

Haberin Devamı

Son iki deplasmanda Banvit ve Galatasaray’a yenilen ve takipçisi Anadolu Efes’e yakalanma tehlikesi yaşayan Kanarya, 3. periyotta düğümü çözdü.

Beşiktaş ilk yarıda Buva ile pota altında çok etkili olurken, Hırvat pivota yardımcı olacak ikinci bir oyuncu çıkmadı. Buva’dan sonra takımın en skorer ismi, son 7 dakika oyuna giren Dusan Cantekin oldu. Düşünün artık, diğerlerinin ne kadar az katkı verdiğini.

24 üçlüğün 19’unu kaçıran Beşiktaş, çok kötü hücum etmesine rağmen savunma direnci ile bir şekilde skorun içinde kalmayı başarıyordu.

Doğru pozisyonları beklediler

Hatta press sonrası Pressy’nin kaptığı toplarla umutlanmaya başlamışlardı. Fakat Fenerbahçe çok tehlikeli bir takım ve rakibin her hatasını anında cezalandırıyor.

Kaptırdığı toplar sonrası presi çözmeyi başaran Kanarya, geçiş hücumunda üç kere üst üste üçlük bulunca skoru bir anda 60-45’e getirdi, maçı bitirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Sarı-Lacivertliler de hücumda iyi günlerinde olmasalar da doğru pozisyonu beklediler, sıkıştıkları anlarda da bire birlerle sonuca gittiler. Burada Datome’nin, Sloukas’ın, Lauvergne’nin ve Melih’in rakip savunmayı doğru okumaları, neredeyse hiç kaçırmadan yakın mesafe şut atmaları, ortaya kalite farkını koydu.

Sarı-Lacivertliler, zorlu bir deplasmanı kayıpsız atlatırken liderlik yolunda önemli bir engeli aştı.

YORUM YAZ