MENÜ

Yolunuz açık olsun

Abone Ol Google News

12 Dev Adam, Dünya Kupası hazırlıklarının Avrupa bölümünü tamamladı ve bugün Çin’e uçuyor. Shuzou’da, Çin, Yunanistan, Senegal, Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti, İran ve Venezuela’nın yer alacağı bir turnuva daha oynayıp 1 Eylül’deki Japonya maçını beklemeye başlayacak.

Haberin Devamı

A Milli Basketbol Takımımız, Dünya Kupası hazırlıklarının önemli bir bölümünü tamamladı ve son turnuvasını oynamak üzere bugün Çin’e gidiyor... Burada da Çin, Yunanistan gibi takımlarla oynayıp son rötuşları yapacağız.

Atina’da, Sırbistan ve Yunanistan’a yenilirken İtalya’yı mağlup ettik. Genç bir takımız. Artı ve eksi yönlerimiz var.

Madalyadan ziyade, derece yapıp Olimpiyat’a gitme ya da Olimpiyat Elemesi oynama hakkını yakalayabilirsek başarılı olmuş sayılabiliriz.

İstikrar şart

NBA oyuncularımız Cedi, Furkan ve Ersan’dan istikrarlı katkı almamız şart. Bir de bu oyuncuların en az hatayla oynaması gerekiyor.

Maccabi’de iyi bir sezon geçiren Wilbekin kampa geç katıldı ve henüz tam olarak hazır değil. Ama son 10 günde daha iyi durumda olacaktır.

Haberin Devamı

Sakatlıktan çıkan Semih de, bu 10 günü iyi geçirirse, sahada çok iyi bir beşe sahip olacağız. Burada önemli olan, diğerler oyunculardan ne katkı alacağımız. Doğuş’un, Melih’in, Sertaç’ın, Metecan’ın ve diğerlerinin işin içine biraz daha girmesi gerekecek.

Genç ve enerjik durumdayız

Her şey yolunda giderse, kritik maçı Shenzen’de Yunanistan ile oynayacağız gibi görünüyor. Atina’da Yunanistan’a farklı yenildik. Dönem dönem üstünlük sağladık ama genelde hakimiyet rakipteydi. En azından neleri yaparsak avantaj sağlayacağımızı, neleri yapamazsak sıkıntı yaşayacağımızı gördük.

Genç ve enerjik bir takımız. İtalya maçının son çeyreğinde sürekli tam saha pres yapabildik ve bu sayede 24-9’luk bir seri yakaladık. Bu, enerjimiz sayesinde oldu.

Şans yanımızda olursa...

Net ribaunt aldığımızda tam sahayı dripling yaparak geçecek oyunculara sahibiz. Cedi, Furkan, Doğuş ve kadroya girerse Berk, bu işi çok iyi yapabiliyor. Geçiş hücumlarından mümkün olduğu kadar çok sayı çıkarmanın yolunu bulmalıyız. İş set oyununa kaldığında genelde üçlük denemesine mahkum oluyor.

İşin mücadele kısmında ise sorun olmayacaktır. Şansımız da yanımızda olursa, bir Yunanistan galibiyeti neden olmasın!

YORUM YAZ