MENÜ

Yeni umut için!

Abone Ol Google News

A Milli Basketbol Takımımız, bir kez daha Dünya Kupası’na katılma hakkı elde etti. Bu sefer davetiye ile değil, bileğinin hakkıyla. Hem de eleme maçlarının bitimine 2 maç kala garantiledi 12 Dev Adam, Dünya Kupası’nda yer almayı... Çok değil, iki üç yıl önce oyuncu havuzumuzun çok dar olduğundan, 12 kişilik kadroyu oluşturmakta bile zorluk çektiğimizden yakınıyorduk. Baktığımız zaman, yine kendi kulüplerinde yer almayan, yeterli süre bulamayan, ama milli takımda genç ve tecrübesiz olmalarına rağmen önemli işler yapan oyuncular gördük. Gelişimleri biraz zaman aldı ama uzun zaman sonra ilk kez bu kadar umutluyuz.

Haberin Devamı

Gençlerin neler yapabileceğini gördük

NBA’deki yıldızlarımız Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Ersan İlyasova’nın yanına, Semih, Doğuş, Wilkbekin, Sertaç Şanlı, Kartal Özmızrak, Oğuz Savaş ve Melih Mahmutoğlu gibi Euroleague seviyesinde oyuncularımız var. Asıl önemli olan; Tolga Geçim, Metecan, Buğrahan, Berkan Durmaz gibi gençlerin, sorumluluk verildiğinde neler yapabildiğini gördük. Ege Arar, Berk Uğurlu milli takım havuzunun içinde. Bunların dışında Berke Atar, Şehmuz Hazer, Cem Ulusoy, Rıdvan Öncel, Egemen Güven, Görkem Doğan, Alp Karahan, Yiğit Arslan, Muhsin Yaşar, Ömer Utku Al, Berk Demir, Emircan Koşut, Doğuş Özdemiroğlu, Ayberk Olmaz gibi, yıl içinde gelişip Milli formaya aday olma ihtimali bulunan onlarca genç var.

Haberin Devamı

Ufuk Sarıca krizi iyi yönetti

Tam kadro olursak, Çin’de kimsenin beklemediği yerlere gelebiliriz. Coach Ufuk Sarıca, bu sıkıntılı dönemde krizi çok iyi yönetti. Oyuncu seçimleri, maç performansı, konsantrasyonu üst düzeydeydi. Kulüp takımlarında bekleneni veremeyen oyunculardan, milli takımda daha fazla performans almayı başardı. Onlara güvendiğini hissettirmek, gençlerin özgüven kazanması için önemliydi. Sonuçta, iyi basketbol oynayarak, hak ederek bu başarılı yakaladık. Coach, teknik ekip, forma giyen tüm oyuncular ve onlara her türlü imkanı sağlayan TBF’yi kutluyoruz.

YORUM YAZ