MENÜ

Yaralayıcı bir yenilgi

Abone Ol Google News

Zalgiris Kaunas maçı, Fenerbahçe Beko için ayağa kalkma, özgüven tazeleme, ileriye biraz daha umutla bakma maçıydı. Fenerbahçeli basketbolcular da bu bilinçle sahaya çıkmışlardı. Kaliteli basketbol oynamadılar belki ama işin mücadele kısmında hep var oldular. Son 51 saniyede yedikleri 10-0’lık seri ise, kaybedilen maçların bıraktığı etki nedeniyleydi bence.

Haberin Devamı

Yanlış iki şut tercihi

Obradoviç’in Fenerbahçesi’nin yıllardır en büyük özelliği sahadaki özgüvenleri ve psikolojik olarak rakibi ezmeleriydi. Rakip çift haneli farklarla öne geçse bile, kazanacağına net olarak inanmıyordu son düdük çalana kadar. Çünkü Sarı-Lacivertliler, kötü de oynasalar bir şekilde galip gelmenin yolunu buluyordu. Zalgiris maçında ise 51 saniyeye 8 sayı önde girmesine rağmen maç verdi.

Fenerbahçe. prese karşı kaybedilen top ve yanlış iki şut tercihi bunun eseriydi bence.

Ayağa kalmak çok zor değil

Yoksa zamanla takım daha iyi basketbol oynayabilir. Roller belirlenebilir.

Kaliniç, Datome, Vesel, Lauvergne, Ahmet, Bobby, Westerman bireysel olarak da çok formsuz. Çoğu sakatlıktan çıktı. Bu oyuncular form tutunca, teknik olarak işler yoluna girebilir. Ama bence önemli olan mental olarak ayağa kalkmaları. Ki bunun da çok zor olacağını düşünmüyorum. Çünkü bu oyuncuların kariyerinde bir çok Final-Four ve bir çok şampiyonluk var. Neler yapılması gerektiğini en iyi onlar biliyor. Bir de Obradoviç ve ekibi...

Haberin Devamı

Taraftarın sonsuz kredisi...

Zalgiris galibiyeti, yaraları kapamayacaktı belki ama tedavinin başlangıcı olacaktı. Bu şekilde alınan yenilgi, daha da yaralayıcı oldu. Neyse ki önlerinde uzun bir zaman var. Taraftar ise her zaman bu takıma destek ve takımın onların gönlünde sonsuz kredisi olduğunu gösterdi.

YORUM YAZ