MENÜ

Sıra şampiyonlukta

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tel Aviv’de, binlerce coşkulu taraftar önünde kazanmak kolay iş değil. Çoğu takımın, çoğu oyuncunun bu atmosferde eli ayağı titrer. Ama Fenerbahçe Ülker o kadar kendinden emin, o kadar özgüvenliydi ki, el yakan saniyelerde bile bir an için bile olsa kaybetme ihtimalini düşünmedi. Tedirgin olan, taraftarı arkasına alan Maccabi, rahat olan Fenerbahçe’ydi. Nitekim bu rahatlık ve özgüven oyuna fazlasıyla yansıdı.

‘Büyük oynadı Fenerbahçe’

Kaç kere oldu sayamadım, Maccabi’nin yaptığı her hamleye anında cevap verdi Sarı-Lacivertli yıldızlar. Tam Maccabi skoru dengeliyor, taraftar coşmak üzere, ya Bogdanoviç, ya Emir, ya Goudelock, ya da Vesely, kalkıp en zor basketi atıyor, binlerce taraftar yerine oturuyor homurdanarak... Büyük oynadı Sarı-Lacivertliler... Başta Nikos Zizis... O, bugünler için transfer edildi. İlk direnişi koyan isim Zizis oldu Fenerbahçe adına.

‘Vesely, Bjelica’yı aratmadı’

Maça tam onların istediği gibi başladık. Maccabi’ye açık alan vermemek, tempoyu hızlandırmalarını engellemek gerekiyordu. Ama Maccabi üçlük ve smaçlarla başladı, bir anda 13-5 öne geçti. Büyük takım, büyük oyuncu olmak böyle birşey. Hiç geri adım atmadılar, o kötü başlangıca rağmen maçı kendi istedikleri tempoya getirdiler. Zizis’e, Bogdanoviç katıldı, Bjelica erken faul problemine girmesine rağmen, Vesely onun yokluğunu aratmadı. Savunmada her topa saldırdık, bırakın basketi, kolay pasa bile izin vermedik.

‘Goudelock fişi çekti’

Hal böyle olunca Maccabi Tel Aviv, ilk 5 dakika dışında bir türlü istediği ritmi ve tempoyu bulamadı. Yüzde 50 gibi felaket bir serbest atış yüzdesi ile oynamasak, maç uzatmaya bile gitmezdi. Uzatmada Goudelock fişi çeken isim oldu. Attığı her basketle taraftarları çıldırttı. Son turnike de Fenerbahçe’ye Final-Four’u müjdeledi. Maç bitimi Obradovic’in sevinci görülmeye değerdi. En çok da o hak etti sevinmeyi. Kendi buralarda olmaya alışık ama biz değildik, bizleri de sevindirdi sonunda. Teşekkürler Obradovic, teşekkürler Fenerbahçe... Yıllardır hasret kaldığımız Final-Four’a sonunda kaldı. Artık sıra şampiyonluğa geldi. Bu oyuncular şampiyonluğu da hakediyorlar...

YORUM YAZ