MENÜ

Sıkıntı büyük

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Belki de güle oynaya kazanacağımızı düşündüğümüz iki deplasmanda alınan yenilgilerin yanı sıra, oynanan basketbol da bizleri karamsarlığa itti. “Wild Card” filan olmadan bileğimizin hakkıyla katılacağımız bir Dünya Kupası Eleme Grubu’ndaydık. Hala da öyleyiz. ‘Yetersiz’ diye tanımlanan son Avrupa Şampiyonası kadrosundan bile daha eksik bir takımla elemeleri oynuyorduk ama, rakiplerimizin durumu bizden de beterdi.

Önümüz aydınlık değil

Evimizde oynayacağımız kalan iki maçı kazandığımız taktirde ikinci tura çıkacağız ama, orada bizi kimler bekliyor ve en önemlisi bu oyuncu havuzuyla önümüz aydınlık görünmüyor. Ortak görüş yabancı serbestliği sonrası Türk oyuncu kalitesinin düştüğü... İspanya 4 maçını da kazandı. 10 NBA, 10 Euroleague oyuncusu yoktu. Normal şartlarda ilk 20’ye giremeyecek oyuncularla Slovenya ve Karadağ’ı yeniyorlar. Onlarda yabancı sınırı yok. Mesela Baskonia’nın İspanyol oyuncusu yok. Yunanistan, bir tek Çin’den Bourousis’i getirmiş. Ne NBA, ne Euroleague oyuncuları var, onlar da 4’te 4 yaptı. Keza Almanya, tamamen Bundesliga oyuncularıyla Sırbistan’ı bile yenip 4’te 4 yaptılar. Fransa, İtalya da öyle. Hatta Litvanya... Bu ülkeler bir şekilde bu seviyelerde yarışabilecek oyuncuları yetiştirebiliyor.

Bilinmezlik içinde elemeler

İkinci turda İspanya, Slovenya ve Karadağ ile karşılaşacağız. Buradan alacağımız puanlar taşınacak. 6 galibiyet alıp, şimdiden Dünya Kupası’nı garantilemek içten bile değildi. Seneye ne olacağı belli değil. Eylül’de NBA oyuncuları gelir mi? Sezon içinde Euroleague takvimi çakışır mı? Bu bilinmezlik içinde elemeleri oynayacağız. Ama bilinen tek şey, bir an önce milli takım havuzunu 20-25 oyuncuya çıkarabilmenin yolunu bulmak.

YORUM YAZ