MENÜ

Şaşırtan final

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tarihe baktığımızda finalin bu kadar çekişmeli geçmesini beklemiyorduk aslında. Dar bir kadro ile iki gün üste maç yapıp finalde güçlü bir rakibin karşısına çıkan sürpriz ekipler hep fark yemişti geçmişte, Karşıyaka gibi, Oyak Renault gibi.
Erdemirspor’un insan üstü bir gayret, direnç ve kararlılık göstereceğini tahmin etmemiştim açıkcası. Hem de 50 dakika oynanan Galatasaray maçından sonra...
Son ana kadar oyunda kaldılar güçlü Efes Pilsen karşısında.
Farkı belirleyen ise oyuncu kalitesi oldu. Efes Pilsen, maçı hep önde götürse de, Erdemirspor’dan çok farklı birşey yapmadı. İki takım da aynı basketbolu oynadı. Ama Erdemir skor yapma kapasitesi bulunan 4 kişiyle oynarken, Efes Pilsen’de bu sayı 10’u buluyordu. Nitekim, dün Charles Smith belirleyici faktör oldu. 4/5 ikilik, 4/5 gibi de olağanüstü bir üçlük yüzdesiyle 20 sayı atan Smiht maçın tartışmasız MVP’siydi.
Erdemir, kendinden kat be kat güçlü rakibi önünde, oyunu sürekli kontrol altına alıp disiplinli basketbol oynadı. Ribauntlarda her takımı olduğu gibi Efes’i de ezdi. 32’ye 18 ribaunt üstünlüğüne rağmen, denk geçen maçta yaptıkları 18 top kaybı kendi sonlarını da hazırladı. Çoğu da kritik anlarda, tam rakibi yakalama hücumlarında geldi. Topa sahip olmadaki cömertlikleri, dikkatsizleri onlara pahalıya maloldu.
Efes, yine savunmasıyla şampiyonluğu ulaştı. Gerçekten çok üst düzeyde müdafa yaptılar. Turnuvanın en hazır takımıydılar.
Şampiyona tebrikler.
Ama Erdemir’in kısıtlı kadrosuyla devlere gösterdiği başkaldıya büyük saygı duymak gerekiyor.

YORUM YAZ