MENÜ

Sadece Fenerbahçe

Abone Ol Google News

Euroleague’de Final-Four oynayan iki Türk takımının BSL finalindeki mücadelesini dört gözle bekliyorduk. Ama serinin ilk maçında dağ fare doğurdu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko, finalin tek hakimi, tek oynayanıydı. Çok önemli 4 eksiğe rağmen, daha konsantre olan, daha mücadele eden, daha çok isteyen ve çok iyi savunma yapan Sarı-Lacivertliler, daha ilk maçta saha avantajını aldı.

Final-Four’da hazırlıksız yakalanmışlardı. Sakatlar üst üste gelmiş, Obradoviç’in önlem alacak vakti olmamıştı. Ama aradan bir ay geçti ve aynı takım, dibe vurmuşken, dimdik ayağa kalktı. Vesely, Datome, Leuvergne ve Green olmadan da nasıl kazanacaklarını öğrenmişlerdi bu geçen sürede.

Maç öncesi yazımda, yerli oyuncuların performansının belirleyici olacağını yazmıştım. Euroleague’de Efes’i avantajlı kılan kaliteli 9 yabancısıydı. Türkiye’de sadece 5 yabancı ile oynadıkları için, uzun seride yerli oyunculardan mutlaka katkı almalaları gerekecekti. Bunu sezon boyunca hiç yapamamışlardı. Fenerbahçe Beko’da ise yerli statüsündeki oyunculardan Ali Muhammet 22, Melih 17, Ahmet 10, Sinan da da 4 sayı attı. 73 sayının, 53’ü Türk oyunculardan geldi. Belirleyici faktör bu oldu.

Haberin Devamı

Anadolu Efes cephesine gelince. Finale hiç konsantre olamamışlar. Sadece serbest atış istatistiği bile bunu ispat ediyor. Çizgiden 14 atışın, 9’unu kaçırdılar. Üç sayının gerisinden ise 25’te 3 attılar.Sahanın en kısa iki oyuncusu Ali ve Melih’in Efes savunmasını yürüyerek geçip kaç tane turnike attığını hatırlamıyorum bile...

Seri öncesi, sakatlar nedeniyle Fenerbahçe dezavantajlı konumdaydı ama Efes’in dünkü görüntüsü, Fenerbahçe’nin Final-Four’daki durumuna benziyordu. Bakalım iki günde ayağa kalkabilecekler mi?

Fenerbahçe taraftarı, maç başlamadan ve sırasında sürekli Ergin Ataman’a küfür etti. Kulüp, ceza sınırında olduklarını açıklamıştı. 3 anons yapıldı. Bence 3 anonsla, ucuz kurtuldular!...

YORUM YAZ