MENÜ

Roller değişti

Abone Ol Google News

İkinci maçı 16 sayı geriden gelip uzatmada kazanan Anadolu Efes, saha avantajını da tekrar eline aldı. Ergin Ataman, ne olursa olsun ‘Bu maçı kazanayım, gerisine sonrasına’ bakarız düşüncesi ile hazırlanmış. Faul problemleri olmasa, bütün maçı 5 kişi ile oynayacaktı. İyi oynayan takımını hiç değiştirmeyi düşünmedi, yorgunluğu, yıpranmayı göze aldı. Kazandı da...

Haberin Devamı

İlk maçta Efes’in başına gelen, bu kez Fenerbahçe Beko’nun sorunu oldu. Seride kısa performansları kazananı belirliyor. Dün, Larkin, Micic, Beaubouis 74 sayının, 53’ünü atarken, Fenerbahçe Beko, 34 üçlüğün tam 29’unu kaçırdı.

Efes hep öndeydi, daha ikinci yarının başında oyun kopmamışken, Bobby Dixon 3/5 üçlük atmış, takımın geri kalanı ise 17’de ‘0’ üçlük isabeti ile oynuyordu. Çok efor sarfettiler, yoruldular, taraftar desteğini arkalarına alıp, mücadele ile geri dönmeye çalıştılar ama yaptıkları her hamleye, Efes kısaları anında üçlüklerle cevap verdi.

42 saat sonra yeniden

Sarı-Lacivertliler’in 5/34 üçlüğüne karşı, Efes 12/27 ile şut attı. Savunmada içeriye gömüldüler, Fenerbahçeli oyuncuların potaya gitmesine izin vermediler. Fenerbahçe, bu sezonun belki de en az asist yaptığı maçını oynadı. Sadece 8 asistte kaldılar.

Haberin Devamı

Maç gece 23.00’te bitti, 4. karşılaşma sadece 42 saat sonra oynanacak. Ve yine bambaşka bir senaryo yazılacak.

Kostas Sloukas, babasının cenazesine katıldıktan sonra takımını yalnız bırakmadı. Tabii ki konsantre olması zordu. Ona bir kez daha ‘başın sağolsun’ diyoruz.

Melih Mahmutoğlu, ilk maçın ardından basın toplantısında kendi konsantrasyonunu bozduktan sonra devam eden 2 karşılaşmada 18 şutun hepsini kaçırdı. Takımın ona ihtiyacı var. Bir an önce tekrar motive olmanın yolunu bulmalı.

Ülker Arena’da hiç küfür edilmedi. Sadece maç önü ‘Doping yapsana’ tezahüratına anons yapıldı. Şu an için Fenerbahçe taraftarı ile Ergin Ataman arasında yaşanan bu gerginlik Anadolu Efes’e yarıyor gözüküyor... Fenerbahçe taraftarı, takımına daha çok faydalı olmak istiyorsa, motivasyonunu Ergin Ataman’a değil, sahaya yöneltmeli diye düşünüyorum...

YORUM YAZ