MENÜ

Rakoçeviç izin vermedi

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, seriyi fazlasıyla domine etmişti düne kadar. Özellikle çember altındaki hakimiyetleri ve yaptıkları iyi savunma ile dünkü maça şampiyon olabilme ihtimali ile çıkmışlardı. Efes Pilsen’de ise takımın kilit isimlerinden Thornton’un yanı sıra, Kerem Tunçeri de sakatlanmıştı. Kerem’in sakatlığı fazlasıyla önemliydi Efes için. Çünkü hem takım tek guarda kalmış, hem de kısıtlı yerli oyuncuya sahip olan Efes, rotasyonda iyice sıkıntıya düşmüştü.

Haberin Devamı

Favori Fenerbahçe gibi gözükse de, Efes Pilsen 40 dakika boyunca üstün olan taraftı. 3 galibiyeti de yaptığı sert savunma ile kazanan Fenerbahçe, maçın başında Efes’in her hücumunda potasını ziyarete açtı.

Bu misafirperverliği de Efesli oyuncular geri çevirmedi.
Ender, her penetrede rakip savunmayı delerken, asistlerle takım arkadaşlarını besledi.
Efes Pilsen, periyot biterken yüzde 64.5 ile 2 sayı, yüzde 54.5 ile üç sayı gibi inanılmaz bir isabet oranı yakalayan Efes Pilsen, bu oyunun karşılığını skor olarak alamadı.

Bunda Fenerbahçe’nin aldığı hücum ribauntlarının payı büyüktü.
Nitekim, o kadar kötü savunma yapmasına rağmen oyuna tutunmayı bilen Fenerbahçe, ikinci yarının ilk 3 dakikasında hiç sayı yemeyince, Mirsad’la arka arkaya üçlükler buldu, öne geçmeyi bile başardı.

Haberin Devamı

Ama başta Rakoçeviç olmak üzere tüm Efes’li oyuncuların erken pes etmeye niyeti yoktu.
Sırp yıldız 8/12 ile 23 sayı üretirken, Nachbar ve Smith de çok kritik üçlüklerle Fenerbahçe’ye cevap verdi ve rakibe ‘kolay şampiyon olamazsın’ dedi.
Geçen yıl da seri, 2-0’dan 4-2’ye dönmüştü.
Coach Ergin Ataman, bu yıl da ‘3-1’den 4-3’ yapacağız diyor.
Basketbolda olmayacak birşey yok.
Ama Kerem’in sakatlığında Ender tek guard olarak daha ne kadar bu yükü taşıyabilir, orası soru işareti.
Şimdi seri Abdi İpekçi’ye taşınıyor. Basketbol kalitesi önceki maçlara oranla daha fazlasıydı. İki dev takımı en az bir maç daha izleyeceğiz.

YORUM YAZ