MENÜ

Onu izlemek büyük keyif

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avrupa’ya gelmiş belki de en kariyerli aktif sporcuyu izlemek için heyecanla yeni adıyla Milangaz Arena’daki yerimizi aldık. Tribünlerde belki beklenen heyecan yoktu ama Beşiktaş Basketbol Takımı, tarihinde en kalabalık seyirci topluluğu önünde bir hazırlık maçı oynadı.
Büyük bir çoğunluğa göre NBA’nin en iyi oyun kurucusu Deron Williams. Böyle bir yıldızı çıplak gözle 3 metre mesafeden izlemek gerçekten büyük keyif. Beşiktaş’ın yaptığı Türk basketbolseverlerine büyük bir hizmet.
Sahada o kadar farkını belli ediyor ki Williams, Beşiktaş’ın bir Allen Iverson fiyaskosu yaşamayacağı aşikar.
İnanılmaz bir saha görüşü var ve her hareketiyle şaşırtıyor insanı. TV’den izlemekle, canlı izlemek arasında dağlar var.
Dün belki iyi oynamadı, kullandığı şutların neredeyse tamamını kaçırdı. Ama hücumları inanılmaz organize ediyor. Bir de iyi oyuncunun performansı biraz da yanındakilere bağlı. Öyle pozisyonlar hazırladı ki arkadaşlarına, takım biraz yüzdeli atsa Williams belki 20 asiste ulaşabilirdi.
Hiç bencil değildi. Söylediği gibi basketbol oynamaya ve oynatmaya gelmiş.
Fizik olarak ise tam hazır gözükmedi. NBA’de 40 dakika oynamakla, Avrupa’da 40 dakika oynamak biraz farklı. Buradaki savunmalar daha yıpratıcı. Doğal olarak yoruldu, maç sonunda çok fazla top kaybı yaptı.
Beşiktaş için gözüken sorun, takımın fazlasıyla ona endeksli oyunuydu. Williams gidince bambaşka bir basketbol oynamak durumunda kalacaklar. Bir de Semih ve Kemp’in yokluğunu aradılar.

YORUM YAZ