MENÜ

Obradoviç işi çözer!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko’nun Obradoviç döneminde, ilk kez evinde bir Play-Off maçında yenilmesi ve ilk kez saha avantajını kaybetmesi, Kaunas’ta oynanacak iki maç öncesi kafalarda soru işaretleri yarattı. Çok fazla endişe havası yok ama ‘acaba’ mı denmeden edilmiyor. Play-Off serilerinin en tehlikelileri 2. maçlardır. Hele ki ilk maçta büyük fark olduysa. 6 maç üst üste kazanıp hem formda hem de özgüvenli olarak Fenerbahçe’nin karşısına çıkan Zalgiris Kaunas’ın, ilk günkü hali fazlasıyla yanıltıcı oldu. 43 sayıda kalmaları, 33 farkla yenilmeleri, herkesin serinin rahat geçileceğini düşünmesine neden oldu. İkinci maçta ise Jasikevicius bazı hücum planlarını değiştirdi. Hücum ribauntlarını kovaladılar. Topu içeriye indirmeyi başardılar ve tam 2 katı sayı attılar.

Haberin Devamı

Aklı başka yerde

Fenerbahçe Beko, Play-Off’lara her zaman en hazır haliyle çıkardı. Bu kez Lauvergne sakattı. Vesely ise sakatlıktan yeni çıkmış, fizik ve mental olarak hiç hazır değildi. İlk maçtan sonra da yazdım. Bütün konsantrasyonu, rakiple didişme üzerine. ‘İki tane ucuz hücum faul nasıl yaptırırım, çaktırmadan nasıl faul yaparım’ hep bunları düşünüyor ve oyuna motive olamıyor. Bu tip işleri İspanyollar çok iyi yapıyor ama aynı zamanda basketbol da oynuyorlar. Vesely’nin bir an önce sadece oyuna konsantre olması, bu işlerden uzak durması gerekiyor.

Haberin Devamı

3 kere yenmek zor

​Sarı-Lacivertliler, sakin kalır, kendi oyunlarını oynarsa deplasmanda iki kez kazanıp Final-Four’a Kaunas’ta kalacaklarını düşünüyorum. Oyuncularda bir panik havası olsa da Obradoviç buna izin vermeyecek ve takımı en iyi şekilde hazırlayacaktır. Oyuncuların tecrübesi, o atmosferden etkilenmeyecek kadar büyük. Zalgiris son derece disiplinli, düzen basketbolu oynayan, asla pes etmeyen, çok karakterli bir takım. Kesinlikle çok zevkli ve çekişmeli maçlar izleyeceğiz. Ama Obradoviç’i ve Fenerbahçe’yi bir hafta içinde 3 kere yenebilecek bir takım olduğunu sanmıyorum.

Tecrübe ve kalite farkı var

Lauvergne’in sakatlığı çok uzadı. Başka bir sorunu yok. Obradoviç de ondan Play-Off’ta faydalanamayacaklarını açıkladı. Belki sezonu da kapayabilir. Sarı-Lacivertliler’in, artık o yokmuş gibi planlarını yapması gerekiyor. Şimdi Fenerbahçe, Kaunas’taki iki maçta neler yapabilir. Burada en güvenilecek unsur takımın başında Obradoviç’in olması. Jasikevicius da en onun kadar zeki ve kurnaz. Ama arada tecrübe farkı var. Ayrıca oyuncu kalite farkı... Geçmişe baktığımızda Sarı-Lacivertliler, Play-Off’larda Real Madrid, Maccabi, Panathinaikos ve Baskonia’yı deplasmanda mağlup etmişti. Zalgiris’ten en az bir galibiyet çalmaları hiç sürpriz olmaz.

En kötü günde bile...

İlk maçta Obradoviç, içeriyi çok iyi kapatıp rakibin en efektif ismi Davies’i sahadan silmişti. İkinci maçta Jasikevicius hamlesi geldi. Şimdi bambaşka hikayeler yazılacak, bambaşka stratejiler hazırlanacak. Sarı-Lacivertliler’in ilk yapması gereken iş ribauntları vermemek. Bu yıl 4 kez karşılaştılar, 3 maçta ribauntlarda yenildiler, birinde aynı sayıda ribaunt aldılar. Özellikle Ülker Arena’ya benzer bir atmosferde, coşkulu taraftar önünde oynayan Zalgiris’e hücum ribauntlarından ikinci şans sayıları verip onları havaya sokmamak gerekiyor. Fenerbahçe, sezonun belki de en kötü 3 çeyreğini oynadığı maçta bile Zalgiris’e son topta yenildi. Bu da aradaki kalite farkını da gösteriyor aslında.

Haberin Devamı
YORUM YAZ