MENÜ

Müthiş maç Fener'in

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tahincioğlu Basketbol Ligi Play-Off yarı final ilk maçında Fenerbahçe, çok zorlandığı maçta Banvit’i son 2 dakikada Sloukas’tan bulduğu 7 sayı ile devirdi, seride 1-0 öne geçti.

Ligin en kaliteli maçlarından birini izledik Ülker Arena’da... Bu yıl Fenerbahçe’yi yenmeyi başaran 3 takımdan biri olan Banvit, fazlasıyla zorluk çıkardı Euroleague finalistine karşı. 12 sayı geri düştü, ardından 7 sayı öne geçti ama son sözü Kostas Sloukas söyledi. Aslında Sloukas’a gelene kadar maçın bir çok hikayesi, bir çok yıldızı vardı. Banvit, Fenerbahçe presi sonrası altyapı takımları gibi tam 4 kez topu oyuna sokarken kaybetti. 25-16 geri düştüler. Motive görünmüyorlardı sanki ama öyle olmadığını kalan 3 periyotta gösterdiler.

Caloiaro coştu

Kahramanlardan biri Caloiaro’ydu. 6/7 ile üçlük isabet oranı ile 29 sayı attı Amerikalı, 5 ribaunt, 5 de asist yaptı. Genç Rıdvan, süratiyle bütün Fenerbahçe savunmasını peşine takıp, turnike üstüne turnike attı. 12 sayıdan gelip, 42-40 öne geçti Bandırma ekibi. İkinci yarıda 21 sayı ve 7 asistle oynayan Taylor’la skoru 59-52’ye getirdi Banvit. Final-Four’un yıldızı Melli arka arkaya 5 sayı atıp Fenerbahçe’yi tekrar oyunda tuttu. 10 sayı, 8 ribaunt, 8 asistle oynadı İtalyan uzun. Neredeyse ‘triple-double’ yapıyordu.

Assolist Sloukas

Kahramanlardan biri de 6/6 gibi inanılmaz bir üçlük performansı sergileyen Nunnally idi. Kritik uzak mesafe şutları ile takımını öne taşıdı. Rıdvan ‘ben hala buradayım’ dedi. 4 sayı atıp 38’de durumu 79-79’a getirdi. 40 dakika boyunca bir çok yıldız gösteri yaptı ama Sloukas da ‘en son assolistler sahne alır’ dedi. 2 dakikada 7 sayı atıp, Fenerbahçe’yi de ipten aldı: 86-81. Harika bir yarı final serisi vardı sahada. Umarız kalan maçlar da böyle yüksek kalitede geçer.

YORUM YAZ