MENÜ

Kriz var ama aşılır

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko, Obradoviç yönetiminde hiç alışık olmadığımız bir sezon başlangıcı yaptı. Oysa ki yine Obradoviç döneminin en flaş transferleri bu sezon yapılmıştı. De Colo ve Williams gibi karakterlerin, yıllardır beraber oynayan bir takıma adaptasyonu süre alabilirdi. Üstüne fikstür dezavantajı da gelince, bir çok sorunu bulunan Fenerbahçe, şimdilik bu durumun altından kalkamadı ve 4 deplasman maçını da kaybetti.

Haberin Devamı

Neydi bu sorunlar..

1-Fenerbahçe’nin başarısındaki en büyük etkenlerden biri takım içindeki arkadaşlık ve birlik duygusuydu. Her yeni geleni çok çabuk içlerine alıyordu bu grup. Ama aynı durum De Colo için geçerli olmadı sanki. Şu ana kadar, bünye yeni geleni kabul etmedi görünüyor.

2-Teknik olarak da durum benzer. Kazanılan Baskonia maçının yanı sıra kaybedilen maçlarda dahi, De Colo ve takım ayrı telden çalıyor göründü. Obradoviç için de kolay bir durum değil. Herhangi bir oyuncu olsa, düzen içinde rolünü bulacak. Ama Fransız yıldızın kariyeri, yetenekleri onu özel kılıyor. De Colo geride kalan maçlarda öne çıkmış görünürken, Datome, Kalinic, Sloukas gibi oyuncuların performansı ise dibe vurdu. Özellikle, takımın saha içi lideri konumunda olar Sloukas’ın maç içindeki sinirli hareketleri de gözden kaçmadı.

Haberin Devamı

3-Bunların yanı sıra maddi sıkıntılar da söz konusu. Kimse takımın para almadığı için oynamadığını iddia edemez ama sezon başından bu yana ödeme yapılmaması, mutlaka oyuncuların canını sıkıyordur.

4-Futbol takımı yıllar sonra iyi gidince, yönetimin ilgisi de oraya yoğunlaştı. Bu durum da, yıllardır el üstünde tutulan basketbol şubesi için de çok alışılmış bir durum değil.

5-Fenerbahçe, daha önceki yıllarda kötü oynarken bile kazanıyor, kaybederken bile kolay pes etmiyor, sonuna kadar savaşıyordu. Bu yılki yenilgiler ise farklı. İşler yolunda gitmeyince oyuncular da maçı kazanamayacağını anlıyor ve mücadeleyi bırakıyor. Hatta Obradovic bile Maccabi maçının devre arasında, ‘Skoru değiştirebileceğimizi düşünmüyorum’ dedi. Belki bunu söylerken bir amacı vardı ve bir yerlere mesaj gönderiyordu bilemiyorum ama takım neredeyse 23 sayıdan maçı çeviriyordu. İki tane şut girse, hem kaybedilen özgüven geri gelecek, hem de takım moral bulacaktı...

6-Tüm bunlara baktığımızda, sorun var ama aşılmayacak türden değil. Ödemeler de yapılır, De Colo, Williams ve diğerleri bir şekilde beraber oynamaya alışır. Yıllardır yıldızları ve krizleri yönetme tecrübesine sahip Obradovic de, Fenerbahçe’nin geleceğinin en büyük güvencesidir.

Play-Off oynarsak eşleşmenin favorisi oluruz

Tüm bu sorunlar olmasa dahi, diğer takımlar o kadar güçlendi ki bana göre Fenerbahçe dahil hiçbir takım şu an için Final-Four’un net favorisi değil. Geçen yılki dörtlünün yanına Khimki, Milano, Barcelona gibi takımları ekleyebiliriz. Önemli olan Mart-Nisan aylarında formda ve sağlıklı olmak, bir şekilde Play- Off’a kalmak. Eğer Sarı-Lacivertliler, Play-Off oynarsa da, rakip kim olursa olsun o eşleşmenin favorisi olur.

Kimse bütçe muhabbetine girmesin

Obradoviç eleştirileri de fazlasıyla yapılmaya başladı. Obra, Panathinaikos’taki 13 sezonda 5 şampiyonluk kazandı ama 5 kez de Final- Four’un uzağında kaldı. Tabii ki oyuncu seçimi, maç yönetimi, sistemi eleştirilebilir ama herhangi bir Türk takımının rüyasında bile göremeyeceği üst üste 5 Final-Four ve 3 finalin onunla oynandığı unutulmamalı. Kimse de bütçe muhabbetine girmesin. Ne bütçeler gördük çeyrek final bile yapamayan!!!

Haberin Devamı
YORUM YAZ