MENÜ

Kartal, Tofaş'ı solladı

Abone Ol Google News

Türkiye Kupası 8’li finallerinin en keyifli maçlarından biriydi... Sezonun en geç kurulan takımlarından olan Beşiktaş Sompo Japan, sürekli gelişiyor. Son 1.5 ayda büyük bir çıkış yapmışlardı, kupanın son finalisti Tofaş’ı da eleyerek yollarına devam ettiler. 2. periyodun ortalarından itibaren Rich ve Gibson’la oyuna ağırlığını koyan Kartal, 28. dakikada da farkı 13’e kadar çıkardı: 54-67. Tofaş’a oranla daha dar bir rotasyona sahip olan Beşiktaş’ta coach İvanoviç neredeyse bütün maç tam saha pres yaptırdı. Daha çok mücadele eden, daha çok efor sarfeden taraf Beşiktaş’tı o ana kadar.

Haberin Devamı

Ene'nin hamlesi işe yaradı

Ama. 4. periyodun başında Orhun Ene’nin Berkan-Muhsin hamlesi işin rengini de değiştirdi. İki genç Türk oyuncu, savunmada her yeri kaparken, biraz da yorulan Beşiktaş’ın hücum ritmi bozuldu. Weems ve Meija’nın sayıları ile 14-2’lik seri yakalayan Tofaş, farklı geriden gelip 72-71 öne geçti.

Samet'in kritik sayıları

Rüzgarı arkasına alan Bursa ekibinin son bölümde avantajlı olması bekleniyordu belki ama, Beşiktaş’ta Rich-Gibson ikilisi ne zaman aynı anda oynasa, fark yaratıyorlar. Nitekim bu anlarda sahanın yıldızı Rich’in yanı sıra Gibson’un skor katkısı, en önemlisi ise sezonun en kötü oyunlarından birini çıkaran Buva’nın yerine dakika alan Samet’in son dakikada üst üste 2 hücum ribaundundan çıkardığı 5 sayı zaferi Beşiktaş’a getirdi. Berkan-Muhsin ikilisinin sadece 5 dakika sahada kalıp kenara gelmesi de, Siyah-Beyazlılar’ın oyunun genelindeki gibi hücumda tekar ritm bulmasındaki faktörlerden biri oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ