MENÜ

Kanarya dibe vurdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçtan önce sıkıntı vardı içimde. Bu tip maçları oynamayı bir türlü beceremeyiz çünkü. Deplasmanda kazanmışsın, evinde daha kolay olacağını zannedersin ama olmaz. Seyirci de bu havadadır. Nitekim gelmemişler.
Mutlaka kazanmak zorunda olduğun bir maçı bu kadar vurdumdaymaz, bu kadar isteksiz, bu kadar kötü oynamanın adı sorumsuzluktan başka bir şey değildir.

Bir takım bu kadar mı konsantrasyondan uzak çıkar maça.
Şut girmez anlarım, faul kaçar anlarım; gerçi çoğu bomboş poziyonda neredeyse fotoğraf çektirecek derecede müsait pozisyonda atılan 1/12 üçlüğün, 2/13 serbest atışın anlaşılacak da pek bir yanı yok ya...
Ama en önemlisi, bir devrede yenen 50 sayıyı, hem de Cibonalı oyuncuların yürüye yürüye attıkları basketlere izin verilmesini hiç anlamam.

Bu takıma bir haller olmuş.
Takım içinde kesin sorun var. Hepsinin yüzü asık, hepsi mutsuz.
Ama ne olursa olsun, kazanılması halinde Top 16 şansının devam edeceği bir maçta, bu kadar rezil bir oyuna da kimsenin hakkı yok.

Gordan Giricek ilk yarıda 0/7 şut isabetiyle oynuyor. Zaten normal sezonda sakatlığından dolayı en ufak bir katkı yapmadı, geldiğinden bu yana da takımın tadı kaçtı.
Mrsiç, Ömer, Smith, Preldziç hepsinin ritmi bozuldu, bir ay önceki hallerinden eser kalmadı.
Takım, ‘Madem Giricek büyük oyuncu, kurtarsın takımı’ havasında sanki.
Ne kadar umutlanmıştım aslında, ilk oynanan TAU Ceramica maçından sonra. Normal sezonun genelinde de çok başarılıydı Sarı-Lacivertliler. Bazı teknik sorunlara rağmen geçen yıldan bir gömlek üstün basketbol oynuyorlardı.
Ne oldu da bir ayda bu takım dibe vurdu?
Karşılarında biraz sertlik gördüler mi, yelkenler hemen suya iniyor.
Gidişat hiç iyi değil.

Bu ağır yenilgi, Kanarya’nın gelecek maçlarını da etkileyecektir.
Hakemlerle ilgili neredeyse hiçbir şey yazmıyorum. Ama dün bir Yunanlı hakem vardı ki salonda, 30 sayı fark olan maçta bile asabımı bozdu. Öyle kepaze düdükler çaldı ki, ne olur ne olmaz diye işini garantiye aldı, Fenerbahçe’nin farkı 20 sayının altına indirmesine bile izin vermedi. Bir de maç başa baş geçseydi kimbilir neler yapardı?

YORUM YAZ