MENÜ

Hüsran!

Abone Ol Google News

Darüşşafaka Tekfen, Bayern Münih deplasmanında tarihinin en ağır yenilgilerinden birini aldı. Geçen yılın Eurocup şampiyonu olarak Audi Arena’ya çıkan Yeşil-Siyahlılar salondan 46 sayı farkla mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

Darüşşafaka Tekfen’in, bu kadro yapısı ile Euroleague’de özellikle de deplasmanda maç kazanmasını çok beklemiyoruz ama Bayern gibi bir takımdan da 46 fark yemesini hiç beklemiyorduk.

CSKA ve Baskonia gibi daha zor deplasmanlarda oyunun içinde kalmayı başaran Daçka, dün ne tarihine ne adına yakışır bir mücadele ortaya koydu.

Sezon başında Bayern dahil, Darüşşafaka, Buducnost, Gran Canaria gibi takımların son sıralarda yer alacağı tahmin ediliyordu. Sonuçta birbirlerine denk gibi gözüken iki takım arasındaki maçta bu kadar fark olması, çok da kabul edilir bir durum değil.

Daçka ilk çeyrekte Berk gibi genç oyuncuların etkili oyunuyla maçın içinde kalırken, sadece 21-17 ile geriye düşmüştü.

Onlara yakışmadı...

Genç Türk oyuncuları sahada görmek, hoşumuza gidiyor ve heyecanlanıyorduk da. Ama ikinci periyodun başındaki alan savunması tercihi ve Koponen ile Dangubiç’in üçlükleri ile gelen 10-0’lık seri skoru 31-17 yaptı, gerisi de çorap söküğü gibi geldi. Yeşil-Siyahlılar için maç da o anda bitti. 54-35 devre, 87-50 üçüncü periyot skorları. Maç da 116-70 bitti.

Haberin Devamı

Daçka, Euroleague’de tarihi yenilgilerden birini aldı. Dünkü basketbol, onlara yakışmadı. Euroleague’de maç kaybedilir, fark da yenebilir ama kolay teslim olunmaz.

Umarız Daçka gereken dersi çıkarır.

YORUM YAZ