MENÜ

Hoşgeldin Giricek...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçen yılın finalisti, bu yılın da en oturmuş iki takımını karşı karşıya getiren maçta, kalite, heyecan, mücadele, hatalar vardı. Yani basketbol adına ne varsa sahaya yansıdı dün Abdi İpekçi’de.
Sondan başlayalım...
Bitime 1 dakikadan az süre var, skor 72-71 Fenerbahçe’nin lehine Telekom hücum ediyor. Daha doğrusu etmeye çalışıyor. Fenerbahçe’nin baskılı savunması karşısında iki pas bile yapamıyorlar. İki kez rakibin müdahalesiyle top dışarı çıkıyor. Bir kenardan, bir de pota altından topu oyuna sokuyorlar, coachları Ercüment Sunter ise uzaklardan birşeyler anlatmaya çalışıyor. Tam 3 mola hakkı var, maçın en kritik hücumunu kullanacaklar ama o topu oyunculara atıyor, onlar da topu ellerine ayaklarına dolaştırınca fast break yiyorlar bitime 22 saniye kala.
Bu kez Türk Telekom hücum ediyor, Fenerbahçe’nin sadece 1 takım faulü var, 3 sayıyla da öndeler. 3 kez faul yapıp süreyi eritebilirler ama kenardan ‘savunma yapın’ talimatı alıyorlar. Nitekim en olmayacak şeyi yapıp Bekir’e üçlük atarken faul yapıyorlar. Bekir faullerin birini kaçırmasa sonuç çok daha değişik olabilirdi.
Bitime 2.3 saniye kala Green’e yapılan taktik faulde bence atışın bilerek kaçırılması gerekiyordu. Ribaundu alıp 2.3 saniyede öteki potaya basket atmak mucizedir. Ama Green atışı sokunca molayla top orta sahaya geldi, Telekom maç kazanma atışını yapma fırsatı buldu.
Akılacak gibi değildi maçın son 1 dakikası. İki tane tecrübeli teknik adama yakışmadı yaptıkları ve yapmadıkları...
Savunmacı bir beşle başlayan Tanjeviç, rakibi ilk çeyrekte sürklase etti. Hücumda topu sürekli çember altına indiren ve penetre eden Kanarya 10/13 isabet oranı ile 25 sayı atıp 11 sayı yedi.
2. çeyrekte Mrsiç, Smith ve Giricek gibi hücumcular vardı. Telekom’da ise Blakney oyunun rengini değiştirdi, Wright eski günlerinden resital sundu. 2. çeyrekte skor 19-28, 3. çeyrekte ise 13-24 oldu.
Final periyotunda ise müthiş bir mücadele vardı. Fenerbahçe maçı başladığı gibi bitirdi, 2 periyotta 52 sayı yediği rakibini bu kez 10’da tuttu, Giricek’in dönmesiyle bu kez el yakan topları çok olumlu kullandı, kritik bir galibiyete imza attı. Kasığını tuta tuta oynayan Giricek, 8 sayının yanısıra, 4 de asist yapıp oldukça faydalı oldu.

YORUM YAZ