MENÜ

Her şeyin bir ilki var

Abone Ol Google News

En tehlikeli maçlardır farklı kazanılan Play-Off'ların ikincisi. 33 sayılık farktan sonra kazanan rehavete kapılabilir, kaybeden de reaksiyon gösterir.

Haberin Devamı

Dün de öyle oldu.

Zalgiris Kaunas üst üste 6 maç kazanarak Play-Off'a kalan bir takım. En önemlisi karakterli bir takım. İlk maç sonrası Olympiakos'a 48 farkla kaybettikten sonra ayağa kalkan Siena örneğini vermiştim.

Fenerbahçe'nin ise rehavete kapılmayacağını düşündüğümü söylemiştim.

Nitekim Fenerbahçe de büyük bir karakter örneği sergiledi.

Evinde 3. periyot sonunda 17 sayı geri düşmüştü. 4. periyotta taraftarın müthiş desteği, inanılmaz savunma konsantrasyonu ve 22-7'lik seriyle gelen 80-80'lik skor. Sonunda sahanın yıldızı Ulanovas attı, Guduriç çizgiye bastı...

Bu yıl evinde 16 maç kazanan, Play-Off'ta Obradoviç'le beraber burada hiç yenilmeyen Fenerbahçe Beko, ilk mağlubiyetini aldı.

Her şeyin bir ilki vardır. Bu yenilgi de hayatın sonu değil.

Sarı-Lacivertliler, Tel Aviv'de Maccabi'yi, Madrid'de Real'i, Atina'da iki kez Panathinakos'u, Vitoria'da Baskonia'yı yenip Final-Four'a kalmış bir takım.

Haberin Devamı

Kaunas'ta bir değil, 2 galibiyet alıp işi bitirirlerse hiç şaşırmam.

Ama kolay olmayacak.

Jasikevicius, takımını çok iyi hazırlamış. İlk maçta 43 sayıda kalmışlardı. Dün 17. dakikada 43 sayıya ulaştılar. Ulanovas başta olmak üzere, kısa oyuncularını sırtı dönük oynattılar, sürekli potaya gittiler. Savunma konsantrasyonları da harikaydı. Sonuçta haklı bir galibiyet aldıklarını söyleyebilirim.

Şimdi yolculuk Kaunas'a... Obradoviç de gereken önlemleri alacaktır. Fenerbahçe, geride kalan 4 seriyi de kolay geçmişti. Bu kez biraz heyecan olacak!!!!

YORUM YAZ