MENÜ

Galatasaray'ı izlemeye devam edin

Abone Ol Google News

Geçen yıl kimse onlardan büyük başarılar beklemiyordu; Neredeyse şampiyon oluyorlardı.

Haberin Devamı

Lietuvos Rytas’ın Euroleague’e kalacağına kesin gözüyle bakılıyordu; Gittiler Vilnius’ta müthiş bir basketbol geleneği olan bir takımı evlerinin salonunda hırpalayıp geri geldiler...

Şimdi Euroleague için kadrolarının yetersiz olduğu söylenebilir...

Ama Oktay Mahmuti ve Galatasaray takımı için peşin hüküm vermenin büyük yanlış olacağını kısa bir sürede gösterdi bu takım bizlere...

Sezon başından bu yana ‘Gerçek bir 5 numaraları yok’ deniyordu. Evet belki yok, ama Andriç, Songalia ve Furkan gibi hareketli uzunlarla hücumda ikili oyunları (pick and roll) harika oynuyorlar. Ayrıca bu sayede ikili oyun savunmasını da müthiş yapıyorlar.

Sonuçta hiç bir takım mükemmel değil. Hantal bir pivotun yokluğunun avantajlarını da, dezavantajlarını da yaşıyor Galatasaray. Çözümleri ise kendi içinde üretiyor.

4 oyun kurucunun fazlalığı konuşuluyordu, ama görüldü ki pekala 2 kısa aynı anda oynayabiliyormuş.
Tek tek baktığınızda, kadrodaki oyuncuların çoğu savunma kimlikleri ile ön plana çıkmıyor belki ama Lietuvos Rytas gibi bir hücum takımını 60’larda tuttular. Takım olarak savunma yapmayı becerebiliyorlar.
Şimdi Barcelona, Montepaschi Siena, Unics Kazan, Prokom ve Union Olimpija ile aynı grupta mücadele edecekler. Bu 5 takım da son 8-10 yıldır aralıksız Euroleague’de yer alıyor. Galatasaray ise ilk kez burada yer alacak. Kulüp olarak bu seviyelerin acemisi olarak görünebilirler.

Haberin Devamı

Ama başta bu başarının mimarı Oktay Mahmuti olmak üzere, Ender, Lucas, Lakoviç, Songalia, Andriç, Tutku ve Shumpert, Eurolague’e hiç de yabancı değil.

Galatasaray taraftarı da basketbola müthiş ilgi duymaya başladı. Dolu tribünler önünde Barcelona ve Siena dahil hiç bir takım Abdi İpekçi’den kolay çıkamaz. Galatasaray’ın bu grupta Kazan, Prokom ve Olimpija’yı altına alacağını düşünüyorum.

YORUM YAZ