MENÜ

Fenerbahçe kabuk değiştiriyor

Abone Ol Google News

Obradoviç yönetiminde ilk kez sezona iki yenilgi ile başlayan Fenerbahçe Beko için mutlaka kazanılması gereken bir maçtı. Gerçi 31 hafta daha oynanacak belki ama, 3’te 0’la başlamak kafalarda soru işareti yaratabilirdi.

Haberin Devamı

Bu yıl ilk kez taraftarı önüne çıkan Kanarya, istekli ve coşkuluydu belki ama özellikle ilk yarı, ilk iki haftadan farklı bir hücum performansı sergileyemedi. Baskonia, iki 4 numarası Shengelia ve yerine giren Pollonara ile Fenerbahçe savunmasını geçerken, Kanarya’da bu yılki en büyük sorun olan top kayıpları devam etti. De Colo girince oyunun rengi değişti.

Fenerbahçe bu yıl kabuk değiştiriyor. Transfer döneminde de yazmıştık. Sarı-Lacivertliler, belki de ilk kez De Colo ve Williams gibi süper yıldız seviyesinde takviyeler yaptı. Bünyenin buna alışması da zaman alacak.

Sarı-Lacivertliler, 5 yıl üst üste Final-Four oynarken, hep topu ve sorumluluğu paylaşan bir takım olmuştu. Bogdanoviç varken bile De Colo kadar top kullanmıyordu belki. Zaten Fenerbahçe’nin geriden gelip öne geçmesindeki faktör bence De Colo’nun attığı 39 sayıdan ziyade kritik anlarda Datome’den gelen üçlükler, Vesely’nin pota altı katkısı ve durumun farkında olan Kaliniç’in ısrarla top kullanmasıydı.

Haberin Devamı

Ön plandaydı

Bu seviyelerde işin içine en az 4-5 oyuncunun girmesi gerekiyor ki, istikrarlı bir basketbol oynansın.

De Colo, belki de kariyerinin en muhteşem performanslarından birini sergiledi. Çok formdaydı. 21’de 15 isabet oranı ile 39 sayı ve 5 asistle oynadı. Kaybedilen iki maçta da De Colo, ön plandaydı.

Şimdilik alışık olmadığımız bir Fenerbahçe var sahada. İlerleyen haftalarda Fransız yıldızın kullanacağı top sayısı azalacak, diğerleri daha fazla devreye girecektir.

YORUM YAZ