MENÜ

Fenerbahçe hayata döndü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dakikalar 18.30’u gösterdiği sırada Fenerbahçe, mutlaka kazanması gereken maçta sadece 16 sayı üretmiş, 12 top kaybı yapmış, 0/5 de serbest atış atmıştı. CSKA Moskova’ya karşı sadece 48 sayı üreterek Euroleague’de en az sayı atma rekorunu (!) eline geçiren Fenerbahçe için, yeni bir rekor endişesi fazlasıyla hissediliyordu ilk yarı sona ererken.
Sevindirici tek yön ise ilk hafta evinde Montepaschi Siena’yı deviren, Zagreb’de sadece Unicaja’ya o da 1 sayıyla yenilen Cibona’yı 27 sayıda tutmaktı.
Üçlükler yine girmiyordu. Dünkü 18.30. dakika dahil, şutör oyuncularıyla buralara kadar gelen Fenerbahçe 40 denemede sadece 10 isabet bulabilmişti.
Kalan 1.30 dakikada ise 8 sayı üretip hiç yemeyen Kanarya, soyunma odasına 27-22 geride giderken, hayatının en kötü hücum performanslarından biri sergilemesine rağmen, kazanmak için fazlasıyla umut taşıyordu.
İkinci yarının başında da, top kaybetmeye devam eden Fenerbahçe bu sayıyı 14’e çıkardı.
Kanarya için milad da, 22. dakika oldu. O ana kadar neredeyse iki hücumda bir top kaybeden Sarı-Lacivertliler, kalan 18 dakikada bir tane bile kayıp yapmadı.
Savunma ise aynı istikrarda devam edince, maç da Fenerbahçe’ye gelmeye başladı.
Kanarya, Cibona’nın tüm oyuncularını standartlarını çok altına çekmeyi bildi. Zagreb’de ortalama 16 sayı atan Davor Kus, Ömer’in savunması karşısında 1 sayı bile bulamazken, özellikle son çeyrekte Semih-Mirsad ikilisinin çember altı hakimiyeti, zaferin müjdecisi oluyordu.

36. dakikada skor 53-53 berabereyken, Mirsad kalan üç dakikada arka arkaya 11 sayı atarken potasında hiç basket görmeyen Sarı-Lacivertliler (53-64) Top 16’nın en zor grubunda, Euroleague’in en zor deplasmanlarından birinden kritik galibiyeti çıkarmayı bildi.
Kariyerinin sonlarındaki Mirsad’ın 20 sayı ve 13 ribauntluk performansının yanısıra, Gordan Giricek’in eski takımına attığı 12 sayı Fenerbahçe’yi çeyrek final için tekrar umutlandırdı.
Green, her ne kadar rakibin en etkili oyuncusu kendi savunduğu Calloway olurken, bu sezon ilk kez hücumda takımına yardımcı oldu.
Oynanan kötü basketbol can sıksa da, Türkiye Ligi’nde Mersin’den 96 sayı yiyen Fenerbahçe savunmasının, Euroleague’de hem de Zagreb deplasmanında 55 sayıya izin vermesi kalan üç maç öncesi umutlanmamızı sağladı. İstanbul’da alınacak 2. Cibona ve 9 sayılık bir Siena galibiyeti, Top 16’nın en zor grubunda Kanarya’yı çeyrek finalist yapmaya yetebilir.

YORUM YAZ