MENÜ

Fener zirveye ortak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Banvit, Darüşşafaka, Anadolu Efes ve Galatasaray gibi üç Euroleague takımını yenerek çıkmıştı 4. Euroleague takımı Fenerbahçe karşısına...

Fenerbahçe, rakibin en önemli ismi Theodore’u, önce Kaliniç, sonra da Melih’le son derece etkisiz hale getirdi. Muriç ve 1/7 ile şut atan Chapell’in de yokları oynadığı maçta Banvit inatçı karakteri ile yine son ana kadar oyuna tutundu. Oysa Sarı-Lacivertliler, son 1.5 aydır yaptığı üst düzey savunmayı yine tekrarlamıştı. Rakibi tam 16 top kaybına zorlamıştı. Banvit’in silahlarını da susturmasına rağmen bir türlü oyunu koparamadı.

Pota altında Udoh etkili olurken, Kaliniç savunma performansının yanı sıra hücumda da takımın en skoreri oldu. Zaman zaman Dixon ve Datome kritik üçlüklerle hücuma katkı verdi ama maçın kilidi yine savunmada gösterilen agresiflik oldu.

Müthiş savunma zaferi getirdi

15. dakikada Banvit 30-23 öndeyken ve hücum ederken, Theodore’u iki, Vidmar ve Maxim’i üst üste 4 top kaybına zorlayan Fenerbahçe, kaptığı toplarla 32-30 öne geçti.

Kanarya, 4 hücum üst üste Banvit’e şut atma imkanı tanımadı.

İkinci savunma hamlesi de 36. dakikada gerçekleşti. Fenerbabahçe, 65-63 öndeyken önce Datome top çaldı, ardından Kaliniç, bomboş turnike atan Can Maxim’e geriden gelip müthiş bir blok yaptı, skor bir anda 70-63 oldu. Bu savunma kaynaklı sayılar, Orelik ve Maxim’in üçlükleri ile ayakta kalan Banvit’in de son direncini kırdı. Sarı-Lacivertliler, 10 maç oynadı, sadece 1 maçta 80’in üzerinde sayı yedi. Euroleague’de de 3 maçtır rakiplerini 70’lerde tutuyorlar. Bu savunma performansı, son dönemdeki çıkışın anahtar noktasını oluşturuyor.

YORUM YAZ