MENÜ

Fener, kazanmayı çok iyi biliyor

Abone Ol Google News

Son 4 yıl Final-Four oynayan, doğal olarak da bu yılın en büyük favorisi olarak görülen iki takım karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Puan olarak, sıradan bir Euroleague normal sezon maçıydı. Ne Fenerbahçe çok şey kazandı, ne CSKA Moskova. Ama tıklım tıklım dolu tribünler önünde, 15 sayıdan gelip sonra tekrar 7 sayı geri düşüp, ama oyundan düşmeyip yine öne geçip kazanmak, çok önemliydi.

Fenerbahçe, Zalgiris, Baskonia, Maccabi, Olympiakos ve Barcelona deplasmanlarında rakipleri 70’lerde tutup kazanırken, bir başka büyük takım CSKA’yı da, ayrı şekilde mağlup etti.

Fenerbahçe, ilk yarıda rakibi hiç durduramadı. Birebirlerde hep yenildi. Zaman zaman iyi savunma yaptıklarında da CSKA’lı oyuncular bireysel yeteneklerini çok iyi kullanıp zor şutlarda isabet buldu.

İlk yarıda yüzde 70, 2 sayı, yüzde 57 de üç sayı yüzdesi ile oynadı Rus ekibi. Bu kabul edilebilir bir durum değildi. Nitekim tam 48 sayı görmüştü potasında Kanarya.

Soyunma odasına giderken, Guduriç’in üçlüğü farkı 12’ye indiriyor, Datome ise taraftarları ateşlemeye çalışıyordu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Obradoviç’e neden sadece 8 oyuncuyu kullandığı sorusu sorulabilir. Cevabı, onun da bu maça farklı hazırlandığı ve kazanmayı çok istediği olur.

Sıradan bir normal sezon maçından çok daha fazla anlam yüklenen bir maçtı herkes için.

Maçın starı

Tabii ki Vesely’di. 19 sayı attı ama en önemlisi, 16-0’lık periyotta kaçan bütün şutların hücum ribaundunu aldı ya da çeldi. Zaten morali bozulan CSKA’lı oyuncular bu nedenle iyice dibe vurdu.

Maçın olayı

Maçın kırılma anı da buydu belki. Datome önce taraftarı coşturdu, sonra ikinci yarının başında attığı 4 sayıyla takımı ateşledi. Gerisi de çorap söküğü gibi geldi.

İkinci yarının başındaki 16-0’lık seri, (Guduriç’in üçlüğünden itibaren sayarsak 19-0) CSKA’yı büyük bir şoka uğrattı.

Kısa mesaj

İki takım, rövanştan sonra bir daha ancak Final-Four’da karşı karşıya gelir. Fenerbahçe, şartlar ne olursa olsun, CSKA’ya ‘seni 15 sayı geri düşsem de yenerim’ mesajını verdi.

YORUM YAZ