MENÜ

Eurocup'ta Türk gecesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avrupa’nın en iyi liglerinden birini oynuyorsak, Türk takımlarının bu seviyelerde olması gerekiyor zaten. Dün Galatasaray, Sassari’yi; Karşıyaka, Reggio Emiliana’yı; Banvit de Bilbao’yu yenip son 16’ya kalma başarısı gösterdi. Euroleague’de 3, Eurocup’ta da 3 takımla, Top 16 oynayacağız. Ligimizin kalitesinin bir göstergesi bu.

Ama bununla da yetinmemek gerekiyor. Galatasaray- Karşıyaka eşleştiği için bir çeyrek final cepte. Bilbao gibi geleneği olan tecrübeli bir İspanyol takımını iki maçta da yenen Banvit, Milano’yu da eleyecek güçte. Galatasaray, Sassari karşısında uzun süre zorlandı ama son çeyrekte rakibin direncini kırdı. Galibiyette en önemli faktör ribauntlarda kurdukları üstünlüktü. 43’e 20 ribaunt farkı, sonucu da belirledi. Uzun süre çok düşük yüzdeli hücum eden Cim Bom, bu nedenle maçı bir türlü koparamamıştı. Ama sonunda sahanın yıldızı Lasme’ye Sinan, Micov ve Göksenin de eklenince, evindeki yenilmezlik serini sürdürdü Sarı- Kırmızılılar.

Banvit büyük iş yaptı

Her ne kadar Bilbao eski gücünde olmasa da, sonuçta bir ekol. Çok önemli oyunculara sahip. Bu takımı iki kez yenen Banvit, turu sonuna kadar hak etti. Kritik anlarda Moerman’ın enerjisi (11 sayı, 15 ribaunt), Fortson ve Johnson’un skorer oyunu, zaferi Bandırma ekibine getirdi.

Kaf Kaf hak ettiği yerde

Evindeki Trento yenilgisi ile turu zora sokan Karşıyaka, son iki maçta gerçek kimliğine büründü, kendisine yakışanı yaptı. Şimdi çeyrek finalde bir Türk derbisi daha izleyeceğiz. Eurocup’ta geçen sene Banvit yarı final oynamıştı. Bu yıl artık 3 takımımızdan birinden final bekliyoruz.

YORUM YAZ