MENÜ

Elimizdeki maçı verdik

Abone Ol Google News

Grupta liderlik maçıydı. Kazanan büyük olasılıkla doğrudan çeyrek finale kalacaktı. Tam bir savunma maçı oldu. Milliler, aslında savunma olarak çok iyi hazırlanmıştı maça. Ama kritik anlarda yapılan top kayıpları, kritik anlarda verilen hücum ribauntları, hakettiğimiz maçı İtalya’ya verdi.

Haberin Devamı

Bütün periyotlara iyi başlayan, ama kötü bitiren taraf biz olduk. Fenerbahçe’de vasatın çok altında bir sezon geçiren Sottana’nın maçı takımına kazandırması da ayrıca can sıkıcı oldu.

İlk periyotta Pelin kenardan gelip müthiş bir enerji ortaya koydu, tam 13-0’lık seriyle periyodu 17-10 önde bitirdik. İkinci çeyreğin başında 6 dakika sayı atamayan taraf bizdik bu kez. Devre kafa kafaya bitti.

Moral bozucu yenilgi

3. periyodun başında Işıl ve Cansu’nun üçlükleri ile yine 7 farkı yakaladık. Ama İtalya oyun disiplinini ve maçı hiç bırakmadı. Periyot 37-36 bitti.

4. çeyreğe bu kez Olcay’ın üçlükleri ile başladık, 49-44 öne geçtik. Ama tam bir hamle daha yapıp oyunu koparacağımız anlarda ya hücumda organize olamadık ya da top kaybı yaptık.

Haberin Devamı

Savunmamız harikaydı, bu sefer ribauntları alamadık. 2.5 dakika kala sahanın en iyilerinden Cansu’nun üçlüğü ile yine umutlandık ama, Sottana tecrübesiyle noktayı koydu.

Moral bozucu bir yenilgi oldu ama bu savunma performansını devam ettirip, hücumda Stokes’u biraz daha aktif kullanmanın yollarını bulabilirsek, daha verimli olabiliriz.

Kötü gününde olan Tuğçe’nin de devreye gireceğini düşündüğümüzde, çeyrek final ve olimpiyat hedefine doğru ilerleyebiliriz.

Slovenya ve Macaristan, yenebileceğimiz rakipler. Ama bu can sıkıcı mağlubiyeti bir an önce unutmamız gerekecek.

YORUM YAZ