MENÜ

Efes'in nefesi yetmedi

Abone Ol Google News

CSKA Moskova karşısında defalarca çift haneli farklarla geri düşen Efes, her seferinde geri geldi. Son dakikada beraberliği sağladı. Bitime 2 saniye kala Higgins’e engel olamadı, salondan mağlup olmasına rağmen ilk 4 iddiasını son 3 haftaya taşıdı.

Haberin Devamı

Anadolu Efes için Play-Off öncesi, kazanılması halinde hem puan, hem de mental olarak büyük avantaj sağlayacak bir maçtı.

Şampiyonluk adaylarından CSKA Moskova’yı ağırlayan Lacivert-Beyazlılar, defalarca kazanacak noktaya geldi ama son iki saniyede önce savunmada, ardından hücumda yaptığı hata nedeniyle 15 bin kişi önünde salondan mağlup ayrıldı.

400. Euroleague maçına çıkıyordu Efes. Tribünlerler rengarenk, takım formda ve özgüvenli, rakip ise Hackett’tan yoksundu. Maça da 7-0 başladı Lacivert-Beyazlılar. Moerman harikalar yaratıyordu. İlk çeyrek 20-15 bittiğinde ekibimiz 8, CSKA ise sadece 2 asist yapmıştı. Ama De Colo’nun oyuna girmesiyle işin rengi değişti. Fransız yıldız sayı atmasa da kısa sürede 5 asist yaptı, Efes’in yıldız kısaları Larkin, Beaubouis, Miçiç, Simon skora hiç katkı yapamayınca Rus ekibi 25-15’lik seriyle devreyi 40-35 önde bitirdi. İşin kötüsü Moerman da sakatlanmıştı.

Haberin Devamı

İkinci yarıda Higgins yıldızlaşırken, CSKA 50-41 öne geçti. Moerman’ın yokluğu, Motum’un vasatlığı sonrası Anderson 4 numaraya geçince, ABD’linin yanı sıra Larkin’in üçlüğüyle Efes tekrar oyuna girdi, 3. periyot 58-61 sona erdi. 35. dakikada fark tekrar 9’a çıktı: 63-72. Larkin ve Simon son periyotta üçlüklerle devreye girdi, 39. dakikada Efes yeniden geri geldi: 76-76. Ama Higgins faktörü kazananı belirledi. Önce süre biterken attı. Ardından 2 saniye kala turnikeyi Efes potasına bıraktı.

Efes, son hücumda pası Larkin ve Simon’a veremeyip, topu Dunston’la buluşturunca, yenilgi de kaçınılmaz oldu.

Skor 76-78’ken Clyburn’ün, Simon’a yaptığı faul, bence centilmenlik dışıydı. O faul çalınsa, maç en azından uzatmaya gidecekti. Ama sahada CSKA’nın favorisi Sloven Damir Javor vardı ne yazık ki.

YORUM YAZ