MENÜ

Efes, İpekçi'de 'dejavu' yaşattı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Anadolu Efes-Real Madrid serisinin anahtarı belli oldu. Zaten çok az tahmin ediliyordu. Skor 80'lerin üzerine çıkarsa Real, 70'lerde kalırsa Efes avantajlı olacak. Nitekim normal sezonda temsilcimizin Real'i İstanbul'da 75-73 yendiği maçın neredeyse kopyası oynandı tam 5 ay sonra. O maçı da Janning'in son saniye basketiyle kazanmıştı Efes, bu maçı da Janning'in son saniye basketi ile. Birisi iki sayılıktı, dünkü 3 sayıdan geldi. Efes'i seride hayatta tuttu.

Daha 10 gün önce performansından memnun olunmadığı için TBL lisansı iptal edilen Janning, 5/7 üçlük isabeti ile sahanın yıldızı olurken, galibiyeti getiren basketi de atıp kahramanlaştı. Kaderin cilvesi bu olsa gerek.

Şimdi, Madrid'de kaçan galibiyetlere daha çok yanıyor insan. O iki maçı da Efes'in kazanması işten bile değildi ama oolmadı. Dün Final Four'a adını yazdırma ihtimali vardı Efes'in ama o ihtimal hâlâ capcanlı devam ediyor... Efes, Real'i yeneceğini, hatta eleyebileceğini İspanya'da görmüştü. Dün de müthiş bir savunma performansı, müthiç bir enerji koydular ortaya. Cedi, Janning, Saric gibi gençler enerji patlaması yaratırken tecrübeli Krstic olması gerektiği gibi, pota altının 'kral'ı gibi oynadı. Efes, serinin her maçında daha da gelişiyor, daha da büyüyor.

İlk maçı 13, ikinci maçı 17 sayıdan veren temsilcimiz dün de son 2 dakikaya 7 sayı önde girdiği maçı az kalsın kaybediyordu ama bu kez şans hak edenin yanında oldu. Fark 13'e çıktıktan sonra 'tekme-tokat yapılan savunmaya göz yuman hakemler, 7 saniye kala Carroll'a Perperoglou'nun yaptığı taktik faulü çalmadı ve 3'lük yememize neden oldu. Ama Janning bu kez hem hakemle oynayan İspanyollar'ı hem de hakemleri etkisiz hale getirdi.

Efes'in ikinci maçı da kazanacağını düşünüyorum. İspanya'da Final Four'u İspanyollar'ın elinden almak zor belki ama, geride kalan 3 maçta Efes'in Final-Four'u daha çok hakettiğini söyleyebilirim.

YORUM YAZ