MENÜ

Efes'in '100'ü gülüyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Anadolu Efes, savunmada sıkıntılar yaşasa da, iki maçtır müthiş hücum performansı ile sonuca gidiyor: 100- 79. Dün de Kızılyıldız karşısında defalarca farkı çift hanelere çıkaran ancak oyunu bir türlü koparamayan Lacivert-Beyazlılar, rakibin son hamlesine 20’ye 4’lük seriyle karşılık verdi, Sırp ekibinin bu kez geri dönecek vakti kalmadı. Efes’in kazanmasında en önemli faktörlerden biri, ribaunt üstünlüğü oldu. 43’e 22’lik fark skora da fazlasıyla yansıdı. Her ne kadar savunma konsantrasyonu istenilen seviyede olmasa, Efes kopuk kopuk müdafa hamleleri yapsa da, rakibe verilen sadece 4 hücum ribaundu gecenin güzel yanlarından biriydi.

Huertel faktörü

Bryce Cotton geldiği günden bu yana en etkili oyununu sergileyip, 17 sayı atarken, Brown son haftalarda performansını sürekli yukarı çekiyor. 3/3 üçlük isabeti ile oynayan Cedi, kritik anlarda sahne alırken, Heurtel’in atılan 100 sayıda katkısı büyüktü. Kızılyıldız, Jenkins ve eski Beşiktaşlı Woters’la dördüncü periyotta farkı 5’e (80-75), indirdikten sonra alınan mola maçın da kırılma anı oldu. Honeycutt ve Dunston’ın yaptığı iki blok sonrası hızlı hücumlar bulan Lacivert-Beyazlılar, maç boyu bulduğu üçlüklere de devam edince, farklı galibiyete ulaştı.

Savunma hücum gibi olsa...

Efes, atletik oyuncuları ile açık alanlar bulduğu zaman hücumda durdurulamaz bir güç haline geliyor. Ancak, savunma becerileri aynı seviyede değil. Hatta çok geride. Konsantre oldukları zaman bunu yapabildiklerini gösterdiler ama maç içi devamlılıkları şu an için en büyük sorun olarak göze çarpıyor.

YORUM YAZ