MENÜ

Efes ezdi geçti

Abone Ol Google News

Anadolu Efes, 4.5 yıldır yenemediği Real Madrid’i, Sinan Erdem’in parkelerine gömdü: 76- 60. Geçen yılın Final-Four’da final oynayan iki takımın mücadelesi, belki haftanın maçıydı. Ama iki takımın oyun tarzından çok uzak bir mücadele izledik.

Haberin Devamı

Efes, atarak değil, Real Madrid gibi Euroleague’in en yüksek skor potansiyellerinden birine sahip olan takımı Real Madrid’i 60 sayıda tutarak kazandı.

Maça Real, 3 üçlükle, 9-0 başladı. Ama periyodun devamında Lacivert-Beyazlılar, potasında bir basket dahi görmedi. Her ne kadar hücumda kendi de ritm bulamadı ama Singleton’ın sayılarıyla ilk çeyreği 15-11 önde bitirdi.

Real 0/8 ile başladı

Real, kullandığı 8 iki sayılık atışın hiçbirinde isabet bulamamıştı. Ama temsilcimiz bu fırsatı değerlendiremedi ve konuk ekip Deck’in ekstra sayıları ile soyunma odasına 31-29 önde gitti.

Real gibi bir takımı devrede 31 sayıda tutup öne geçememek, ikinci yarı için avantaj kaybı gibi duruyordu. Ama Lacivert-Beyazlılar, aynı savunma konstantrasyonunu devam ettirme başarısı gösterdi. Hücumda ise Miçiç ve Larkin’in üçlükleri oyunu rahatlattı. Ardından Simon devreye girdi.

Haberin Devamı

Geçen yıl Barcelona’da yokları oynayan Singleton, Panathinakios günlerinden esintiler sunmaya başlayınca Real Madrid gibi bir dev, Efes karşısında küçüldükçe küçüldü. Dunston da pota altında oyunu ağırlığını koyarken farkı giderek farkı açan Anadolu Efes, salondan 76-60 galip ayrılıp, 4. haftada 3. galibiyetini almayı başardı.

YORUM YAZ