MENÜ

Efes çok yaklaştı

Abone Ol Google News

En son Fenerbahçe’yi 4-2 ile yenip Türkiye Şampiyonu olan Anadalu Efes, tam 9 yıl sonra ilk kez şampiyon olmaya bu kadar yaklaştı. Sinan Erdem’e 2-2 ile taşınan serinin 5. maçında Ataman, Beaubouis-Simon değişikliği yapmıştı. Fenerbahçe Beko ise sakatlar nedeniyle değişiklik şansı olmadığı için aynı kadro ve 4. maçtaki anlayışla başladı. Ahmet ve Melli ile iki uzunla sahada kalan Fenerbahçe, yine pota altını kullanmayı denedi. Bu kez önlem alan taraf Efes’ti. Fenerbahçe’yi dış şutlara zorladılar. Kanarya da 32 üçlük denemek zorunda kaldı. İç-dış dengesini kuramadıkları için, hücumda da düzeni sağlayamadılar. Moerman ilk 15 sayının 13’ünü atarken, Fenerbahçe’nin savunmada da enerjisi düşüktü. İlk periyot 27 sayı yiyen Fenerbahçe, 2. çeyrekte daha agresifti ve bu kez Efes’i 10 sayıda tutunca, oyuna denge geldi. Ama maçı Efes adına bitiren bölüm, 3. periyot oldu.

Haberin Devamı

Hücumda işe yaradı

Bu kez Anadolu Efes, savunmada çok yardımlaştı, birebirde geçilmedi. Fenerbahçe, atamayınca yine enerjisini kaybetti. Micic ve Simon gibi iki ası ilk yarıyı 3 faulle bitirmesine rağmen, bu bölümde faul almayıp, hücumları da organize etti bu ikili. İlk yarı hiç sayı ataman Larkin, ikinci yarı 12 sayı üretirken, 27-10’luk seri yakalayan Lacivert-Beyazlılar, 21 sayılık farkı yakaladı. Obradovic son çare olarak 5 kısaya döndü. Sinan, Bobby, Melih, Sloukas ve Guduric 5’i ile oyuna başladılar. Kumar oynayacaklardı. Bu durum hücumda işe yaradı ama Ergin Ataman, ‘istifini’ bozmadı. Dunston ve Moerman’ı sahada tuttu. Hücumda bu ikilinin pota altı sayıları ile rakibe şans tanımadı.

Haberin Devamı

MVP Dunston olur!

Dunston neredeyse 5 maçın tamamını oynadı. Biyonik adam gibi. Savunmada inanılmaz işler yaptı, pota altını tek başına kapattı. Hücumda da 19 sayı üretti. Efes kazanırsa, final serisinin MVP’si Dunston olur. Fenerbahçe Beko, 6. maçta evinde olacak. Kaybetme lüksleri yok. Her maç farklı hikayeler izliyoruz. Obradovic, şimdi başka birşeyler düşünmek zorunda.

YORUM YAZ