MENÜ

Efes çaresiz bırakıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kağıt üstünde gerçekten çok güçlü bir takım kurmuştu Efes. Ama çok yeni oyuncu olduğu için neler yapabileceği konusunda ölçü olabilecek bir maçını izlememiştik.
Dün Euroleague’de ilk maçlarını oynadılar. Hem de Avrupa’nın en korkulan, çıkması gerçekten zor olan Pionir cehenneminde. O kağıt üstündeki gücü parke üzerinde de gördük Belgrad’da.
Korkulan deplasmanda, herkesi ürküten bir güç vardı. Rakip tam anlamıyla çaresiz kaldı.
Vujaciç her attığını sokarak başladı. Ersan hem savunmada hem hücumda harika oynuyordu. Yerine giren Savanoviç daha da iyi oynadı. Kerem Tunçeri 6 sayı, 6 asistle oynadı, yedeği İlievski onu hiç aratmadı. Kinsey 18 sayı ile skora ektstra katkı yaparken, 2 top çaldı, 4 de blok yaptı. İnanılmazdı. Pivotlar oyunda kalabildikleri sürece faydalı oldular. Kötü oynayan bir oyuncu bile yoktu. Hal böyle olunca ortaya müthiş keyif veren bir takım çıktı.
Maç aslında çok çılgın başladı. İki takım da yüzde 70’e varan hücum yüzdesi ile oynuyordu. Tenis maçı gibi, top bir o potada, bir bu potadaydı. Biz izlerken yorulduk. 48-45 gibi Euroleague için çok fazla sayılacak bir skor çıkmıştı ortaya. 3. periyot ise maçın kırılma anıydı. İlk yarıda atarak oyunda kalan Efes, ikinci yarıda öyle bir savunma performansı gösterdi ki, hem Partizan’lı oyuncular, hem de taraftarlar adeta çılgına döndü.
Sadece 3. periyotta 6 top çalma ve 4 blok vardı. Efes maçı zaten 13 top çalma ve 8 blokla tamamladı. Neredeyse rekor kıracaklardı. Bu kadar müthiş bir hücum potansiyeline sahip olan takımın, savunmada bu kadar istekli, agresif ve başarılı olması taktire değerdi. 3. periyotta sadece 1 basket ve 4 serbest atış olmak üzere yenilen 6 sayı, galibiyetin anahtarı oldu.
Ufuk Sarıca, ilk kez bir Euorleague maçında sahaya çıktı. Belki gergin ve heyecanlıydı. Ama bunu maça hiç yansıtmadı. Takımına son derece hakim, kendine güvenen bir görüntü verdi kenarda. Oyunu da çok iyi kontrol etti. İlk maçından yüzünün akıyla çıktı.
Son söz de hakemlere. Çekincelerim çıkıyor. Böyle kural olmaz. Sahada oynayacak pivot kalmadı. İçeri inen her topa faul çalınıyor. İki takım da fazlasıyla zararını çekti yeni kuralların. Dokunan yanıyor resmen!

YORUM YAZ