MENÜ

Dixon bitti demeden bitmez

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yine müthiş bir maç izledik Abdi İpekçi’de... Bu kez uzatmaya gitmedi ama son 18 saniyede inanılmaz işler oldu. İki 40 dakikada da tam bir takım kazandı diye düşünüyoruz, bir anda rüzgar terse dönüyor. Üstünlüğün bu kadar el değiştirdiği, iki takımın sürekli yakaladığı serilerle oyuna ağırlık koyduğu bir final izlememiştik.İlk maçta da yazmıştım. Kaybedene yazık olacaktı, bu kez Efes kaybetti.

İlk maçta ribauntlarda ezilen, iç-dış dengesini kuramayan Pınar Karşıyaka, bu kez yaptığı hataları tekrarlamadı. Pota altında bırakın dengeyi kurmayı, 44-37’le üstünlük sağladı. Dixon sahanın yıldızıydı ama forma giyen herkes skora katkıda bulundu. 50 iki sayılık, sadece 18 üç sayılık denediler. Çok daha doğru basketbol oynadılar. Kritik bir anda 11 sayı öne geçtiler ama bu kez inat eden taraf Anadolu Efes oldu.

12 asistle oynayan Heurtel’in organizasyonunda Perperoglou’nun üçlükleri, Krstiç ve Lasme’nin pota altı sayıları ile çok da iyi oynamadığı maçta geriden gelip kazanmaya çok yaklaştı Anadolu Efes.

Ama bu seride hiçbirşey öngörülmüyor. Pınar Karşıyaka, son 2 dakikada 5 serbest atışın 4’ünü kaçırdı. Bu yüzden maçı neredeyse kaybedeceklerdi. 18 saniye kala Heurtel, bir serbest atış daha soksa, fark 4’e çıkacak, maç da bitecekti belki. Ama Heurtel kaçırdı, Efes savunması faul yapacağı yerde, Dixon’ın üçlük atmasını seyretti. Efes savunmasının uyuduğu dakikalarda İvkoviç de uyudu, mola istemedi. Üçlüğü atan Dixon, gitti Heurtel’in topu çaldı, Palacios’un sayısı Karşıyaka’ya mucize bir zafer getirdi.

Yazın milli takımda da oynayacak olan Dixon, her geçen gün daha da büyük oynuyor...

Şimdi seri İzmir’e taşınıyor. Orada da harika maçlar bizi bekliyor... Maç bitimi özellikle Perperoglou’nun hakemleri itip-kakacak şekilde itirazı kendisine yakışmadı. Büyük olasılıkla takımını böylesine kritik bir finalde yalnız bırakacak. Bu tecrübedeki bir oyuncunun kontrolü kaybetmemesi gerekirdi.

YORUM YAZ