MENÜ

Devlere yakıştı

Abone Ol Google News

Dünya Kupası’na katılma yolunda mutlaka kazanmamız gereken bir maçtı. Hazırlık döneminde, özellikle de Süper Cup’ta çok iyi basketbol oynayan bir Milli Takım izlemiştik. Tabii resmi maçlarda işler daha farklı oluyor.

Haberin Devamı

Karadağ, Dubljeviç dışında yıldızı bulunmayan ama müthiş bir ekolden gelen ülke. Son derece disiplinli ve ciddi basketbol oynadılar.

Coach Ufuk Sarıca, maça Ege’yle başlayıp, Dubljeviç’i yıpratmayı planlamıştı. Ama her zaman, evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor. Dubljeviç, takıma geç katılmasına ve sakatlığına rağmen takımının ilk 10 sayısını attı. Biz ise çok erken faul problemine girdik.

Bizim için iyi olan taraf, Karadağ’da, Dubljeviç dışında tek bir oyuncunun bile maçın içine girememiş olmasıydı.

Oyun kopar denerken...

Kenardan gelen Semih, Dubljeviç’in onlar için yaptığının aynısını Karadağ pota altında yapmaya başladı. Semih’in kısa sürede attığı 10 sayıyla ritm bulan Milliler’de Cedi ve Furkan da devreye girince, fark bir anda 14 oldu. Bu ana kadar Karadağ’da sadece iki oyuncu sayı atmayı başarabilmişti.

Haberin Devamı

Oyun kopar diye düşünüyorduk ama Karadağ’da diğerleri de katkı vermeye başlayınca, rakip yavaş yavaş maçın içine girdi.

İşimiz kolaylaşacak

Kritik anlarda ise yaptığımız savunma, galibiyetin anahtarı oldu. Doğuş ve Semih’in blokları, Cedi ve Wilbekın’in çaldığı toplar, Ersan’ın skorda, Cedi-Furkan-Semih üçlüsüne yetişmesi, 12 Dev Adam’a hem galibiyeti, hem de 10 sayılık farkı getirdi.

1. ve 4. periyottaki performansımızı tüm maça yaysak, ezici bir skor bile çıkabilirdi. Ama hedefe giden yolda, önemli bir galibiyet aldı.

Şimdi Slovenya’yı da deplasmanda yenersek, kalan 4 maç öncesi işimiz oldukça kolaylaşacak. Ukrayna’nın, İspanya’yı yenmesi hesapları biraz karıştırdı ama bizim gruptan gelen takımlara karşı ikili averajın da elimizde olması, büyük avantaj...

YORUM YAZ