MENÜ

Destansı bir hikaye

Abone Ol Google News

İstanbul’da kaybedilen maç sonrası, biraz heyecan yaşayacağımızı söylemiştim. Nitekim 3. maç büyük çekişmeye sahne oldu. Ama kötü hücuma rağmen kazanmanın yolunu bulan Kanarya, dün harikalar yarattı.

Haberin Devamı

3. maça 12’de 2 şut isabeti ile başlayan Fenerbahçe Beko, dün rahat çıktı maça ve ilk 12 şutun 11’inde isabet buldu. Zaten stres altında olan Zalgiris, iyice sıkıntıya girdi. Yine oyunu bırakmadılar, taraftar desteği ile Fenerbahçe’yi yakalamaya çalıştılar ama sahada birçok kahraman vardı.

En büyüğü ise Ali Muhammed. Bu tip maçlarda büyük bir cesaret örneği gösteren Ali Muhammed, mangal gibi yürekli olduğu kanıtladı. İlk yarıda 2/2 ikilik, 3/3 üçlükle 13 sayı attı.

İkinci yarının başında Zalgiris tam sıkıştırır gibi olmuştu, yine Ali Muhammed sahne aldı. 2/2 üçlük, 2/3 ikilikle devam etti, toplamda 25 sayıya ulaştı.

Attığı her basket sonrası Zalgirio Arena tribünleri umutsuzluğa kapıldı.

Sadece Ali Muhammed değil. Green, Melli, Melih, Sloukas, Guduriç, Vesely ve Datome. Hepsi skora büyük katkı yaptı. Tam 15 üçlük isabet buldu Kanarya. Böyle bir deplasmanda 99 sayıya ulaştı.

Haberin Devamı

Kaliniç yoktu, Leuvergne yoktu. Bazı oyuncuların küçük sakatlık sorunları vardı ama müthiş bir karakter örneği sergiledi takım yine.

Üst üste 5. Final-Four geldi... Oynanan bu 5 Play-Off serisinde, 17 maçın tam 15 tanesini kazandı Kanarya.

Destansı bir hikaye... Tarihe altın harflerle yazılacak bir performans. Geride kalan 4 Final-Four’da 3 final ve 1 şampiyonluk vardı. Şimdi sıra ikinci şampiyonluğa geldi....

YORUM YAZ